Han skyter gullfuglen igjen med flere titalls millioner i NRC-gevinst

RENNER INN: Pengene renner inn i selskapene til Nøtterøy-investor Kristian Gjertsen Lundkvist.

RENNER INN: Pengene renner inn i selskapene til Nøtterøy-investor Kristian Gjertsen Lundkvist. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Investor Kristian Gjertsen Lundkvist har en urealisert gevinst på flere titalls millioner i NRC Group ASA.

DEL

Tirsdag meldte det børsnoterte konsernet om resultatene for tredje kvartal. De viser et resultat etter skatt på 66,8 millioner kroner, 17 millioner mer enn året før.

Omsetningen i tredje kvartal er på rekordhøye 776,5 millioner kroner. Driftsresultatet er på 88,7 millioner kroner.

Selskapet har nå en ordrereserve på 2,4 milliarder kroner, en milliard mer enn på samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Investerer stort i mobile businessløsninger

Eierandel verdt 260–270 millioner

Nøtterøy-investoren Kristian Gjertsen Lundkvist har gjort store penger etter at han kjøpte seg inn i NRC, som er en ledende entreprenør på  infrastruktur rundt jernbane, trikk og metro i Norge og Sverige.

Lundkvist har kjøpt seg inn i flere runder, gjennom sine selskaper Middelborg AS og Urbex Invest AS. Til sammen eier han nå rundt 10 prosent av NRC Group ASA. Etter tirsdagens aksjekurser er eierandelen verdt rundt 260–270 millioner kroner.

Lundkvist flagget et gigantkjøp i selskapet i mai i år. Avhengig av kjøpskursen da og ved tidligere kjøp, er det sannsynlig at Nøtterøy-mannen har en urealisert gevinst på 40 millioner kroner.

For et års tid siden sto NRC-aksjen på over 75 kroner. I mai i år var den nede i rundt 52 kroner, mens den tirsdag ble omsatt for rundt 61-62 kroner.

Lundkvist eier 4,4 millioner aksjer i NRC Group ASA.

LES OGSÅ: På ett år gjorde Kristian og Richard millionfortjeneste på denne unike strandtomten

En av Vestfolds rikeste

Kristian Gjertsen Lundkvist har gjort det skarpt med en rekke investeringer de siste årene og er involvert i en rekke selskaper.

Han eier eiendomsselskapet Folksom, som besitter eiendom for rundt en milliard, blant annet kjøpesenteret Foyn i Tønsberg.

Han har også gjort omfattende investeringer i bredbåndselskapet NextGenTel og i Techstep ASA, som leverer mobile businessløsninger.

Da ligningen for 2016 nettopp ble offentliggjort var Lundkvist på topp 10-listen over formuer i Vestfold. Ligningsformuen hans er på 346 millioner kroner. Inntekten var i fjor på drøye 7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Har eiendomsmasse til en milliard: Hovedfokus på å gi bydeler nytt liv

Artikkeltags