Pål er lærling på rett hylle

MENTOR VED SIN SIDE: Daglig leder Jørgen Aas i Allegro Film er en god sparringspartner for Pål Hoem Sletsjøe fra Sandefjord i det daglige arbeidet på Østre Kullerød i Sandefjord.

MENTOR VED SIN SIDE: Daglig leder Jørgen Aas i Allegro Film er en god sparringspartner for Pål Hoem Sletsjøe fra Sandefjord i det daglige arbeidet på Østre Kullerød i Sandefjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Pål Hoem Sletsjøe (18) tror på levende bilder og måtte gjøre et valg i utdanningsløpet sitt. Derfor meldte han seg til tjeneste hos Allegro Film.

DEL

Bestillingen var lærlingkontrakt. Daglig leder Jørgen Aas møtte en kar «som har vært på gutterommet» og hadde talent.

– Det er som i musikkbransjen: Hvor god er du til å spille? De formelle kvalifikasjonene betyr ikke all verden. Til Pål sa jeg derfor: Vis meg hva du kan, forteller Jørgen.

Motion graphics (animasjoner) for blant andre Carlsen Fritzøe i Sandefjord overbeviste byrålederen. Unggutten fikk lærlingplass i høst.

Om to år forlater Pål lokalene på Østre Kullerød i Sandefjord en smule mer erfaren, og klar for mulige filmstudier i Norge eller utlandet. Tiden får vise hva det blir til.

LES OGSÅ: Ken Olav (18) hadde planene klare allerede på ungdomsskolen

Var ute etter «action»

– Jeg har lenge visst at dette er riktig bransje for meg. Nå har jeg fått det bekreftet. Jeg er heldig som fikk sjansen, og er positivt overrasket. Jeg har fått egne prosjekter og føler meg som «én av gutta», sier Pål.

– Alternativet ville vært å kjede livet av meg i klasserommet. Jeg er ingen «skoleperson». For meg er det riktig å gjøre noe, sier Pål, men innrømmer at det ikke har stått på karakterene.

Pål er en del ute i felten og gjør opptak, med gode kolleger, men bruker mesteparten av tiden til etterarbeid og motion graphics. Han behersker mange programmer, og lærer stadig noe nytt, ikke bare teknikk, men for eksempel også kundekontakt.

Allegro Film er medlem av Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon. De har hatt lærling før, men engasjementet av Pål er det første som ser ut til å bli fullført.

LES OGSÅ: Ville egentlig ikke ha resepsjonslærling – traff blink

Film er blitt «melk og brød»

– Levende bilder blir det stadig mer av. Det er gått fra å være luksus til «melk og brød», forteller Jørgen Aas.

– Å være lærebedrift er en vinn-vinn-situasjon. Pål tilfører oss mye nytt. Han tilhører en yngre generasjon og behersker digitale verktøy på en annen måte. Han er flink til å utforske og finne ut av filmrelatert software, og er på den måten med på å gjøre arbeidshverdagen vår lettere, sier Jørgen Aas.

Han er optimistisk på bransjens vegne, og takker mer enn gjerne ja til en ny ungdom, om han også da har tro på talentet.

LES OGSÅ: Hanne (17) er en av mange utradisjonelle lærlinger

Artikkeltags