Gå til sidens hovedinnhold

Innovasjon Norge: – Styret har tillit til administrerende direktør

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye styrelederen i Innovasjon Norge sier styret har tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth så lenge saken ikke er behandlet i styret.

Søndag skrev Aftenposten at deler av styret i Innovasjon Norge ikke lenger har tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Samme dag trakk styreleder Per Otto Dyb seg med umiddelbar virkning.

Vestviken24 skrev om saken mandag: Anita Krohn Traaseth spiller en av hovedrollene når styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

Har styrets tillit

– Styret har tillit til administrerende direktør så lenge ikke noe annet er behandlet i styret, sier Jørand Ødegård Lunde som er konstituert styreleder i Innovasjon Norge, til E24.

Dybs beslutning skyldes ifølge Aftenposten at han mener at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har overkjørt styret i en prosess der administrerende direktør Traaseths videre skjebne som toppsjef er eneste tema.

– Er styrets ansvar

I en epost avviste Røe Isaksen at det har skjedd en endring siden hans forgjenger Monica Mæland (H) mente det var styrets oppgave å vurdere stillingen til direktøren.

– Det er alltid styret som er ansvarlig for ansettelsesforholdet til daglig leder i et selskap. Så også i Innovasjon Norge. Det er ingen endring i departementets holdning til dette, skriver Isaksen i eposten, som også NTB har fått tilgang til.

Innovasjon Norge

Fra selskapets nettside:

"Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.  

Som en global organisasjon er vi representert i flere enn tretti land. I land der vi ikke er representert med eget kontor, drar vi veksel på større internasjonale nettverk gjennom Norges ambassader. I tillegg er vi representert i alle norske fylker".

 

Kommentarer til denne saken