Gå til sidens hovedinnhold

Slår seg sammen om ledelsesprogram

Artikkelen er over 5 år gammel

Mangelfull lederkompetanse i et stadig voksende næringsliv fører til at Skagerak Consulting nå tar for seg et velutviklet lederprogram.

Hans Trygve Kristiansen har drevet ledelsesprogrammet Ordtilhandling på egenhånd de siste åtte årene. Nå blir programmet et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansen og Skagerak Consulting, og en av Kristiansens skøyteelever fra 35 år siden.

– Det er litt rart, for det har vært mitt såpass lenge. Konseptet skal videreutvikles, men det blir noe som alle vil kjenne igjen, sier han om samarbeidet.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Trygghet for framtiden

Ordtilhandling er ett av Norges største lederprogram, med 230 ledere som har deltatt så langt. Samarbeidet med Skagerak Consulting, ett av de største konsulentmiljøene som ikke driver med økonomi, ble begynt planlagt for flere måneder siden.

– Jeg er alene, og de er ganske mange. Dette gir større muligheter for programmet, sier Kristiansen, og legger til at han har begynt å planlegge hvordan Ordtilhandling skal klare seg uten han.

– Jeg er jo blitt senior nå. Jeg gir meg ikke med dette med det første, men dette samarbeidet skaper en trygg og fin framtid for Ordtilhandling, sier han.

LES OGSÅ: Godt gjort bedre enn godt sagt

– De fleste ledere mangler kompetanse

I følge Erik Aasmundtveit, leder av Skagerak Consulting, har firmaet lenge vurdert å starte sitt eget ledelsesprogram som svarer til behovet for omstilling i næringslivet i Vestfold.

– Økt produktivitet og bedre ressursutnyttelse er en naturlig konsekvens av dette, men de fleste ledere mangler kompetanse og de riktige verktøyene til å drive slike prosesser, sier han.

Å samarbeide med Kristiansen, som for 35 år siden var hans skøytelærer, var et kjapt valg å ta.

–  Det vi ønsker er å et kurs som gir konkrete resultater. Hans Trygves program handler om at folk skal lykkes i praksis på jobb, så vi synes det passet godt sammen, sier han.

I tillegg til Kristiansen og Aasmundtveit vil det nye samarbeidet inkludere Ellen Liverød Aasmundtveit og Øyvind Drangsland, som begge er foredragsholdere og prosessveiledere.

Kommentarer til denne saken