Vestfold-firma slukt av milliardkonsern

KJØPT OPP: TH Utleie AS holder til på dette næringsområdet på Kullerød. Nå er selskapet kjøpt opp av det internasjonale utleiekonsernet Ramirent.

KJØPT OPP: TH Utleie AS holder til på dette næringsområdet på Kullerød. Nå er selskapet kjøpt opp av det internasjonale utleiekonsernet Ramirent. Foto:

Av

TH Utleie AS er kjøpt opp av den internasjonale utleiegiganten Ramirent.

DEL

Dermed får Ramirent sitt andre kundesenter i Vestfold, hvor konsernet allerede er på plass i Tønsberg.

TH Utleie, som ble etablert i Sandefjord i 1985, har i dag fire ansatte som vil være med over til Ramirent. Selskapet holder til på Nordre Kullerød. Overtakelsen er gjeldende fra 1. januar.

TH Utleie har levert tjenester til bygg- og anleggsbransjen i snart 30 år. Selskapet har blant annet leid ut lifter, minigravere, komprimeringsutstyr, slipe- og skjæreutstyr, byggestrøm, oppvarming, mannskapsvogner og toalettkabiner.

LES OGSÅ: (+)  Carl Christian Fon satser på nytt anleggsfirma: – Nå vil jeg «back to basics»

Pusser opp maskinparken

Ramirent AS er en ledende leverandør av utleieutstyr, med 2.650 ansatte fordelt på 288 utleiesteder i ti land i Norden, Sentral- og Øst-Europa. Totalomsetningen for konsernet i 2015 var på 636 millioner Euro, eller nær seks milliarder kroner. I Norge hadde konsernet i 2015 405 ansatte i 42 kundesentre, og en omsetning på over en milliard.

Nå kommer maskinparken til gamle TH Utleie til å bli oppdatert.

– Vi vil bidra med en nyere maskinpark og et bredere utvalg, og kommer til å tilby TH Utleie sine gamle kunder enda bedre service, sier Ole Morten Hystad Larsen, regionansvarlig i Ramirent region sør.

LES OGSÅ: (+)  ÅF-ingeniørene på Ranvik jakter flere kolleger

Forventer økt aktivitet

Driftsleder i TH Utleie, Åge Andreassen, sier i en pressemelding at han er fornøyd med utviklingen i selskapet.

– For oss er det et naturlig steg videre å bli en del av en større aktør, sier han.

– Foruten å få tilgang på et større sortiment, er Ramirent en sterk merkevare som vil gi oss tyngde og tilgang på nye markeder med nye kunder og prosjekter, sier Andreassen.

Han legger til at selskapet nå får et mer profesjonelt salgsapparat, blant annet en egen dedikert selger, noe som han forventer vil føre til økt aktivitet av Ramirent i nærområdet. Etter at Ramirent kjøpte TH Utleie AS, vil deres kundesentre dekke markeder fra Drammen til Kristiansand.

LES OGSÅ: (+)  – La meg få en investor, og jeg skal gi Norge 10.000 nye arbeidsplasser!

Solide selskap

TH Utleie har hatt en forholdsvis stabil omsetning på mellom seks og åtte millioner kroner de siste fem årene, og har levert solide overskudd. Selskapet har vært heleid av Natvall Invest AS, som igjen er eid 100 prosent av Arne Teddy Jenssen.

Natvall Invest er også majoritetsaksjonær i Teddy Jenssen El installasjon AS, som omsatte for nesten 17 millioner og leverte et resultat før skatt på nesten tre millioner kroner i 2015.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags