Halvparten av de ansatte på Agility-anlegg mister jobben

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Halvparten av de ansatte på Agilitys anlegg på Røra i Skien mister jobben.

DEL

Dette får TA bekreftet onsdag ettermiddag.

Tidligere denne måneden ble det klart at Agility Subsea Fabrication måtte gå til permitterninger på grunn av den kraftige nedturen for leverandørindustrien til olje- og gassindustrien.

Det er dramatiske tider i oljeservicebransjen  og nå rammes  også Telemark for fullt. Leder for jern- og metall klubben på Røra, Magne Oksholen bekrefter overfor TA at opptil 50 stillinger skal kuttes i løpet av dette året.

LES OGSÅ: Grunneieren på Kaldnes har sagt opp Agility, ønsker noe annet enn industri

I dag er det drøye 80 produksjonsarbeidere og noen funksjonærer ved anlegget.

– Prosessen med oppsigelser settes i gang nå og den skal foregå over noe tid, sier Oksholen.

Det er ikke mer enn  en uke siden selskapet gikk ut med permitteringsvarsel for 15 ansatte ved fabrikkanlegget på Røra men nå strammes altså skruen. Det er det svært krevende markedet for leverandørindustrien til olje- og gassmarkedet som tvinger frem oppsigelsene.

Så bra ut

Senest i styrets beretning for 2014, avgitt for nøyaktig ett år siden kunne styret melde om en god ordrereserve. Her het det at «det er forventet høy og voksende aktivitet innenfor selskapets satsingsområder de neste årene og det er forventet at ordrereserven vil øke i løpet av året». Det ble vist til at de underliggende prognosene tydet på at resultat og omsetning ville kunne bedres i årene framover.

Fjorårets omsetning havnet på rundt 600 millioner kroner. Direktør Ljungquist vil ikke kommentere bunnlinjen. I 2014 var driftsinntektene 421 millioner kroner og underskuddet 4,7 millioner kroner.

Artikkeltags