Revac-brannen kan skape avfallsproblemer over hele landet

Forberedelsene til rivingen pågikk i flere timer fra 19 tiden mandag kveld. EE-avfall ble flyttet, det samme med miljøfarlige produkter og olje samt andre typer væsker. Dette ble gjort for å unngå nye utfordringer om betongelementene skulle falle feil sted under rivingen.

Forberedelsene til rivingen pågikk i flere timer fra 19 tiden mandag kveld. EE-avfall ble flyttet, det samme med miljøfarlige produkter og olje samt andre typer væsker. Dette ble gjort for å unngå nye utfordringer om betongelementene skulle falle feil sted under rivingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette er en nasjonal utfordring.

DEL

Brannen hos gjenvinningsbedriften Revac i Re kan få konsekvenser langt utenfor fylkets grenser.

Revac tar imot store deler av alt elektrisk avfall i Norge, og nå som anlegget er stengt er det fare for at det skal hope seg opp over hele landet.

DIREKTE: Få siste nytt om brannen her

Ifølge NRK har fylkesmannen nå kontaktet Miljødirektoratet for å finne ut hvordan problemet skal løses.

– Det behandles veldig store mengder EE-avfall hos Revac, så dette er en nasjonal utfordring, sier fylkesmiljøvernsjef i Vestfold, Elisabet Rui til NRK.

Svaret fra Miljødirektoratet er at de nå undersøker merkapasiteten på de andre anleggene i Norge. Er det fullt, kan det bli aktuelt med mellomlagring eller eksport til for eksempel Sverige.

LES FLERE SAKER OM REVAC-BRANNEN HER:

Økokrim er koblet inn i Revac-saken (+)

Da politiet banket på døren skjønte familien at de måtte dra (+)

Revac-sjefen om brannårsaken: – Det blir bare spekulasjoner (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken