Gå til sidens hovedinnhold

Leverte tidenes beste driftsresultat og fikk over 1.000 nye kunder i 2017

Artikkelen er over 3 år gammel

2017 ble et nytt godt år for Andebu Sparebank med tidenes beste driftsresultat på 38,5 millioner kroner før skatt.

Totalt fikk banken over 1000 nye kunder, samlede utlån økte med 311,5 millioner kroner og den totale forvaltningskapitalen inkludert boligkreditt er nå på 4,25 milliarder kroner.

Med en kapitaldekning på 19,4 prosent er Andebu Sparebank blant landets mest solide, godt rustet til å møte strengere myndighetskrav.

– Vi tror det et stort potensial for ytterligere vekst i årene som kommer, forteller banksjef Børre Grovan i en pressemelding.

LES OGSÅ: Har Vestfolds mest fornøyde bankkunder

Stor økning i fond

Utlånsveksten var på 9,1 prosent. Veksten er stor i Stokke (11,8 %) og Sandefjord (19,6 %), men størst i Tønsberg og Re (totalt 20,8 %). Som vanlig er det også svært små tap i Andebu Sparebank i 2017.

På innskudd hadde banken en nedgang på 1,9, noe som skyldes bortfall av kommunalt innskudd etter kommunesammenslåingen. Innskudd fra personkunder økte med 3,5 prosent, mens innskudd fra næringskunder økte med 4,5 prosent.

Etter innføringen av Aksjesparekonto og Innskuddsbasert pensjonssparing har økningen i fond vært større enn noensinne.

LES OGSÅ: Over 100 banker går sammen om Vipps – kutter ut mCash

Rekordoverskudd

Overskuddet på 38,5 millioner kroner er det største i bankens historie. Det skyldes god vekst på alle områder. 7 millioner skyldes imidlertid ekstraordinære forhold: omlegging fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjonsordning.

– Andebu Sparebank fikk 1092 nye kunder i 2017, noe som tilsvarer en økning på 10 prosent. Dette skyldes flere forhold, blant annet vår nysatsing i Sandefjord, vellykket digital markedsføring og ikke minst et godt omdømme og en stor andel «ambassadører» blant våre kunder. Dette har også gitt banken en høy, men balansert vekst i utlån til PM og BM samt innskudd fra kunder.

– Vår satsing på personlig rådgivning og god service har gitt god vekst og vi tror det et stort potensial for ytterligere vekst i årene som kommer. Vi er i et område med god vekst og fortsatt gode boligpriser. Selv om det er mange konkurrenter rundt oss, ser vi at det skapes et mulighetsrom for en liten lokalbank når storbankene har fokus på konsolidering, kostnadskutt og nedbemanning, mener banksjef Børre Grovan.

Kommentarer til denne saken