Nortura godt igang igjen etter brannen

En uke etter brannen på Ås i Tønsberg, er Nortura så å si 100 prosent leveringsdyktig igjen.

En uke etter brannen på Ås i Tønsberg, er Nortura så å si 100 prosent leveringsdyktig igjen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare en uke etter brannen som ødela mye utstyr og sotla store deler av produksjonslokalene, er Nortura Tønsberg på vei opp igjen.

DEL

Pølseproduksjonen går nå døgnet rundt, og  Nortura klarer å levere Gilde-produktene omtrent som normalt.

Flere av linjene for pølseproduksjon er nå i gang igjen i Tønsberg. Hovedlinja for grillpølser er foreløpig ikke oppe og går, men med god hjelp fra Nortura Forus og Nortura Målselv leverer konsernet nå opp mot 100 prosent av alle grillpølsevariantene. Også spesialpølsene er på full fart opp i normal produksjon igjen.

Mobilisering

–  Dette er utrolig gledelig og viser hvilken mobilisering vi er i stand til i Nortura, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

LES OGSÅ: Nortura-brannen: – Vi jobber for at dette ikke skal merkes hos kundene

– En fantastisk innsats fra alle i Tønsberg, men også fra Forus og Målselv, som har stått på døgnet rundt for å øke kapasiteten på grillpølseproduksjonen. Det er imponerende og gledelig, og det er selvsagt viktig for forretningen vår å kunne levere pølseproduktene nå i høysesongen!

Også spesialpølsene våre er i god rute, sier Kolberg, og det gjøres daglige vurderinger av hva som skal produseres, for å sikre at kundene blir minst mulig berørt.

– Vi regner med å kunne lage mer spesialpølser for hver dag som går fremover og komme i stadig mer normal produksjon også her.

Skolestart

Brannen oppsto i leverposteiavdelingen det er fortsatt litt usikkert hvor raskt Nortura kan komme opp i full produksjon for disse produktene.

LES OGSÅ: Flammer slo opp fra taket, og beboere ble evakuert

– Det jobbes med flere løsninger og vi vil lande dette om kort tid. Det viktigste er å sikre god produksjon inn mot høysesongen som er skolestart, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser rundt årsaken til brannen, men det er foreløpig ikke avgitt rapport om dette.

Artikkeltags