Gå til sidens hovedinnhold

Cicero reiser seg fra asken

Artikkelen er over 5 år gammel

Noen dager etter konkursen er åtte tidligere ansatte i gang igjen hos Cicero Digital og Grafisk AS.

– Dette har gått ekstremt fort, takket være god service hos Brønnøysundregistrene, banken og andre, sier Arne Bülow-Berntsen.

Han fortsetter som hovedeier og daglig leder. Det nye selskapet har kjøpt konkursboet med hud og hår fra konkursboet etter bedriften blant andre hans far startet for 52 år siden.

– Min bror Lars er med som medeier, og i tillegg gjør vi et forsøk på å selge 30 prosent av aksjene i bedriften til eksterne investorer, forteller Bülow-Berntsen.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Optimisme

Vestviken24 besøkte Cicero forrige uke, da konkursen var et faktum. Lojale ansatte jobbet aktivt for å levere enhver innkommet ordre, men stemningen var selvsagt preget.

Nå er det ny optimisme som preger lokalene i den gamle bowlinghallen ved Mammutkrysset i Tønsberg.

– Vi har gått inn med mye penger i ny drift. Dårlig likviditet felte det gamle selskapet, og den fella skal vi ikke gå i en gang til, sier Arne Bülow-Berntsen.

LES OGSÅ: Cicero Grafisk er konkurs etter 52 års drift

De samme produktene

Den grafiske bedriften har de samme maskinene og det samme produktutvalget. Men det nystartede selskapet vil trolig, på litt sikt, styrke seg på det digitale, mens noen av de mest kostbare trykkemaskinene kan bli erstattet av underleverandører.

Daglig leder har brukt de siste dagene på å reforhandle alle leverandøravtaler, og han understreker velviljen han har møtt.

– Det varmer virkelig. Noen av disse har tapt penger på oss, men vi har spilt med åpne kort hele veien. Det får vi tilbake nå, sier Bülow-Berntzen. Selv konkurrenter har tilbudt sin hjelp for å få Cicero i gang igjen.

Onsdag denne uka var første dag med produksjon, og da Vestviken24 var innom var det høy aktivitet blant de åtte ansatte som har blitt med videre. Noen av dem jobber i redusert stilling til volumet er tilbake, andre jobber fullt.

– Det er viktig for oss å videreføre sjela vår. Vi har kjøpt alle digitale filer, mail-adresser, telefonnumre og alt produksjonsutstyret er intakt. Målet er at gamle samarbeidspartnere og kunder skal merke minst mulig til det som har skjedd, sier daglig leder i nystartede Cicero Digital og Grafisk AS.

Bekrefter avtale

Det ble åpnet konkurs i den 52 år gamle bedriften Cicero Grafisk AS forrige uke. Advokat Rune Frank Andersen ble oppnevnt som bobestyrer.

Andersen bekrefter at bostyret har inngått en avtale med det nystartede Cicero-selskapet om å overta maskiner, varer og så videre.

Avtalen er godkjent av DnB, som er største kreditor og panthaver. Videre understreker advokat Andersen det positive i at åtte av de 12 ansatte er med videre i det nye selskapet. Tre andre har gått over i andre jobber.

Bostyret har ikke funnet noen kritikkverdige forhold knyttet til konkursen i Cicero Grafisk AS.

Første skiftesamling finner for øvrig sted i Tønsberg tingrett 10. februar.