Gå til sidens hovedinnhold

Crypho fortsetter ferden gjennom Europa

Artikkelen er over 5 år gammel

Crypho fortsetter å høste internasjonal oppmerksomhet og annerkjennelse med mottakelse av pris fra EU-kommisjonen.

Nylig mottok It-sikkerhetsselskapet fra Tønsberg med Geir Bækholt i spissen EU Cyber Security & Innovation Awards i kategorien Innovative Privacy Company (Innovativt personvernselskap).

Prisen deles ut av IPACSO, et europeisk innovasjonsprosjekt som finansieres gjennom EU-kommisjonens program FP7 for forskning og teknologisk utvikling.

– Anerkjennelse fra EU-kommisjonen er betydningsfullt for oss. Dels på grunn av tyngden de har, men også ettersom hovedfokuset vårt for tiden er på offentlig sektor og politi- og sikkerhetsorganisasjoner i Europa, sier gründer Geir Bækholt.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

– Spennede utvikling

Programvaren Crypho har utviklet for meldinger, chat og fildeling kan benyttes på alt fra mobiltelefoner og datamaskiner, til nettlesere, og sørger for at kommunikasjonen mellom brukerne er ende- til ende-kryptert uten innsyn fra noen tredjepart ved at brukerne selv sitter på krypteringsnøkkelene.

Det er langt fra første gang selskapet har blitt lagt merke til utenfor Norges grenser:

Tidligere i år havnet Crypho på World Economic Forums liste over 25 nykommere i 2015, på Techrepublic 10 på topp innen det samme temaet, og på Computerweekly.com sin liste over seks nordiske selskaper som alle innen it-bransjen bør følge med på.

– Vi er inne i en spennende utvikling for tiden. Vi har fått noen nye eiere, hentet inn frisk kapital og starter noen spennende prøveprosjekter med offentlige organisasjoner innen sikkerhet og politiarbeid i Europa, sier Bækholt.

Bækholt har tidligere uttalt til Vestviken24 at problemstillinger rundt sikker digital kommunikasjon og it-sikkerhet får mer oppmerksomhet i utlandet enn i Norge, og at dette er noe av årsaken til at Crypho så langt har fått vel så mye internasjonal som nasjonal oppmerksomhet.

Juryen priste blant annet Crypho for å kombinere høy sikkerhet og sterke kryptografiske krav med tilgjengeligheten og brukervennligheten som er vanlig i forbrukerprogrammer, og dermed skape brukervennlighet for sluttbruker samtidig med beskyttelse av all kommunikasjon for deres brukere.