DNB-næringsmeglerne satser med nytt selskap – men får tøff konkurranse

NYTT SELSKAP, DE SAMME MENNESKENE: De tidligere DNB-næringsmeglerne starter opp Q4 Næringsmegling. F.v. Ola Larsen (daglig leder), Cathrin Janås, Rune Tveiten, Rikke Bergheim Wataker, Trond Stensholt og Geir Holland. Med unntak av Holland kommer samtlige fra DNB.

NYTT SELSKAP, DE SAMME MENNESKENE: De tidligere DNB-næringsmeglerne starter opp Q4 Næringsmegling. F.v. Ola Larsen (daglig leder), Cathrin Janås, Rune Tveiten, Rikke Bergheim Wataker, Trond Stensholt og Geir Holland. Med unntak av Holland kommer samtlige fra DNB. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sparebank 1 mister leder til det nye selskapet, men utvider samtidig egen satsing i regionen.

DEL

For en måned siden ble det kjent at DNB legger ned næringsmeglingen i Vestfold. DNB Næringsmegling AS skal satse kun i de fire største byene i Norge, og dermed ble de ansatte i Vestfold fristilt fra stillingene sine.

Men arbeidsledige rakk de ikke å bli. I stedet har de valgt å starte et Q4 Næringsmegling AS, et frittstående selskap eid av de ansatte.

– Vi har vært i næringsmeglerbransjen de siste 20 årene og vil gjerne fortsette med det, sier daglig leder og partner i det nye selskapet, Ola Larsen, som mener det er gode grunner til å fortsatt ha et regionalt næringsmeglingsselskap.

– Siden jeg ble leder i 2001 (i DNB Næringesmegling) har har vi hatt overskudd og gode tall, så det er med god selvtillit og samme mannskap vi tar fatt på dette. Dette er et nytt selskap, men vi er ikke nye i byen, sier han.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

GÅR TIL Q4: Administrerende direktør i EiendomsMegler 1 BV, Rune Allerød, blir med i det nye selskapet Q4.

GÅR TIL Q4: Administrerende direktør i EiendomsMegler 1 BV, Rune Allerød, blir med i det nye selskapet Q4. Foto:

Får med seg Sparebank 1-topp

Med seg på laget får Q4 Rune Allerød fra Sandefjord, som har vært administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 BV.

Allerød startet Næringsmegling Allerød & Partnere i 2005, før de ble kjøpt opp av Eiendomsmegler 1 i 2012 og skiftet navn til Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold. Han vil starte i sin nye jobb når karantenetiden er over.

På eiersiden sitter også Geir Holland, som er daglig leder i Privatmegleren Tønsberg. Han vil fortsatt være på partnersiden i Privatmegleren, men skal være ansatt i Q4 Næringsmegling.

Sparebank 1 satser hardt

Vestfold og Telemark er hovednedslagsområdet for bedriften som vil ha til sammen sju ansatte. Det er imidlertid et område der Sparebank 1 også vil satse hardt i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Dnb Næringsmegling legger ned i Vestfold

Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold AS omsatte for elleve millioner kroner i fjor. Sparebank 1 Telemark kjøper 50 prosent av selskapet og blir likestilte eiere sammen med Sparebank 1 BV. Samtidig som Allerød slutter, skal de øke satsingen på næringsmegling i Vestfold, Buskerud og Telemark.

TAR OPP KAMPEN: Administrerende direktør i SpareBank 1, Rune Fjeldstad (f.v.), kommunikasjonssjef Live Stensholt og næringsmegler Bjørn Even Sørhaug utvider næringsmeglingsatsingen i Vestfold, Buskerud og Telemark.

TAR OPP KAMPEN: Administrerende direktør i SpareBank 1, Rune Fjeldstad (f.v.), kommunikasjonssjef Live Stensholt og næringsmegler Bjørn Even Sørhaug utvider næringsmeglingsatsingen i Vestfold, Buskerud og Telemark. Foto:

– Vi har hatt en god periode nå, er fornøyde med resultatene og ser større muligheter. Vi satser i et helt nytt fylke. Vi har tro på dette markedsområdet på Østlandet og vil være enda sterkere sammen, sier administrerende direktør i Sparebank 1 BV, Rune Fjeldstad.

De skal styrke staben på tre ansatte, men foreløpig er det usikkert hvor mange de skal rekruttere.

– Konkurranse skjerper

Begge bedriftene vil ha lokalkontorer både i Vestfold og Telemark. Q4 samarbeider med DNB, slik at overgangen til nytt selskap skal gå så sømløst som mulig, men er på utkikk etter nye lokaler.

DNB hadde 44 prosent av næringsmeglingsmarkedet i Vestfold i fjor, og Q4 har en målsetning om å ha en markedsandel på opp mot 50 prosent. Nå kan de altså vente seg økt trykk fra Sparebank 1 om kundene.

– Man kan ikke regne med å ha markedet for seg selv. Konkurranse skjerper, og vi har levd med konkurranse fra Sparebank-systemet i mange år allerede. Det har gått greit, sier Larsen.

– Det er helt naturlig at noen prøver seg når DNB legger ned. Men de skal få hard konkurranse, sier Fjeldstad.

Artikkeltags