Drømmer du om å drive kafé? Nå har du muligheten

VIKTIG MØTEPLASS: Museumsdirektør Jan Åke Pettersson (til høyre) og administrativ leder Kim Solberg ønsker seg snarest liv i kafeen på Haugar Vestfold kunstmuseum. – Det er bare ett kunstmuseum i Vestfold. Vi trenger en god kafé for å gi våre besøkende det beste mulige tilbudet, sier de to. De ber interesserte kafédrivere ta kontakt for en samtale.

VIKTIG MØTEPLASS: Museumsdirektør Jan Åke Pettersson (til høyre) og administrativ leder Kim Solberg ønsker seg snarest liv i kafeen på Haugar Vestfold kunstmuseum. – Det er bare ett kunstmuseum i Vestfold. Vi trenger en god kafé for å gi våre besøkende det beste mulige tilbudet, sier de to. De ber interesserte kafédrivere ta kontakt for en samtale. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Seks personer står uten jobb etter konkursen i Carins cafe & catering AS. Kunstmuseet på Haugar må dermed på jakt etter en ny kafedriver.

DEL

TØNSBERG: 21. september fikk de ansatte ved Matmagazinet på Torvet beskjed om at kafeen kom til å stenge dørene. Rett etter dette opphørte også driften av kafeen på Haugar Vestfold kunstmuseum. Begge serveringstedene ble drevet gjennom Carins cafe og catering AS.

– Vi leter etter en person som kan drive en kafé som blir like god som Carins cafe. Vi vil at det igjen skal være fullt i kafeen lørdager og søndag, sier direktør Jan Åke Pettersson.

Carin Brunsell har drevet kafeen på Haugar Vestfold kunstmuseum i over åtte år.

– Hun bygde opp en populær og velrenomert kafé vi vet man reiste helt fra Oslo for å besøke, skryter Pettersson.

På Haugar står alt klart for nestemann å sette i gang vaffelpressa.

– Dette er en service til våre besøkende, og en viktig del av opplevelsen vi kan tilby. Vi eier lokalene, gir en subsidiert husleie, tar ansvar for renhold og vedlikehold, har stoler, bord og kjøkkenutstyret på plass. Det er en fin mulighet for mange, sier administrativ leder ved Haugar, Kim Solberg.

1,3 millioner i gjeld

– Til sammen seks personer mistet jobben med konkursen i Carins cafe og catering AS, opplyser bostyrer Truls A. Skjerve.

KRITISK: Bostyrer Truls A. Skjerve er kritisk til at TV Vestfold drev for kreditorers regning i over et år.

KRITISK: Bostyrer Truls A. Skjerve er kritisk til at TV Vestfold drev for kreditorers regning i over et år. Foto:

I det konkursrammede selskapet er det oppgitt å være gjeld på 1,3 millioner kroner.

– Fordringsfristen er 29. oktober, så før det har jeg ikke den full oversikten over krav til boet. Det er allerede klart at det ikke er noe mulighet for kreditorene å hente ut penger. På Matmagazinet var alt av utstyr med høy verdi leaset, sier Skjerve.

LES OGSÅ: Carin starter ny kafé på Torvet

Lav lønn til lederen

Carin Brunsell opplyste til Tønsbergs Blad sist uke at en dyr og komplisert ombyggings- og oppussingsprosess medførte høye kostnader.

– Krav til brannsikkerhet og tilrettelegging for handicappede ble kostbart, og denne utgiften slepte selskapet med seg videre, og gjorde at det ble vanskelig å få til lønnsom drift. Men det er ingen som har skodd seg på dette. Carin Brunsell har vært superforsiktig. I hele 2014 ble det kun tatt ut 89.000 kroner i lønn til daglig leder, forklarer Skjerve.

Det blir skiftesamling i Tønsberg tingrett 3. november.

Artikkeltags