Veidrift sikret kontrakt til 146,9 millioner

Konsernsjef i Roadworks AS, Jan Tore Klemmetsen (t.v.) signerer kontrakten på 146,9 mill. kroner med Statens vegvesens regionsjef Kjell Inge Davik.

Konsernsjef i Roadworks AS, Jan Tore Klemmetsen (t.v.) signerer kontrakten på 146,9 mill. kroner med Statens vegvesens regionsjef Kjell Inge Davik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tar over veivedlikeholdet i Vestfold nord.

DEL

Avtalen med Statens vegvesen ble signert torsdag og er en drifts- og vedlikeholdskontrakt med tre års varighet.

Det kom inn fire tilbud, og det var Veidrift som sikret seg kontrakten. For det betaler entreprenøren 146,9 millioner kroner. Normalt har slike avtaler fem års varighet.

– At perioden nå er redusert fra fem til tre år, skyldes at Vegvesenet fra 2019 vil endre de geografiske inndelingene for driftskontraktene i Vestfold, og at de tre kontraktene da kan avsluttes samtidig, sier Gunnar Hasle, prosjektleder for drift og vedlikehold Vestfold i Statens vegvesen.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Vestfold nord-området inkluderer E18 fra Sem til Drammen, fylkesveiene øst for E18 og til Horten, og derfra hele fylkets bredde til Telemark og Buskerud. Veidrift har siden 2012 også hatt området Vestfold øst.

Veidrift er en del av Roadworks-konsernet og har hovedkontor på Langhus i Ski. Begge Vestfold-kontraktene skal driftes fra Sem.

LES OGSÅ: Statens Park solgt for 430 millioner

– Dette er veistrekninger med stor trafikk og ikke minst stor oppmerksomhet fra trafikantene, særlig på vintervedlikehold. Veidrift har i dag, i tillegg til kontrakten for Vestfold øst, også fire vedlikeholdskontrakter på den andre siden av Oslofjorden, i Østfold og Akershus. Veidrift skal dermed ha god kompetanse fra tilsvarende høytrafikkerte europaveier, sier Hasle.

LES OGSÅ: Omega vokser med nye storkontrakter i lomma

Artikkeltags