Feiret 60 år med festival og nye maskiner til ti millioner kroner

KNEKKEPRESSE: – Vi tok knekkepressa i bruk fra 1. august, og den fungerer fint, sier Jon Arild Hansen (t.h.), som styrer maskinen. Daglig leder Ole Petter Anvik (t.v.) har ansatt en egen selger for steinblokkene, og har tro på at det er et marked i vekst, men sier: – Hovedgeskjeften vår kommer forsatt til å være vei, vann og avløp.

KNEKKEPRESSE: – Vi tok knekkepressa i bruk fra 1. august, og den fungerer fint, sier Jon Arild Hansen (t.h.), som styrer maskinen. Daglig leder Ole Petter Anvik (t.v.) har ansatt en egen selger for steinblokkene, og har tro på at det er et marked i vekst, men sier: – Hovedgeskjeften vår kommer forsatt til å være vei, vann og avløp. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Entreprenørfirmaet Arne Olav Lund AS fyller 60 år, og jubileet ble markert med festivalhelg og ti millioner kroner til nye maskiner.

DEL

– Fra 1. august tok vi i gang vår nye steinknekke, til bruk på blokker av skrotstein fra Lundhs AS. Dette er en bursdagsgave til oss selv. I tillegg har vi kjøpt inn hjullaster og andre maskiner, totalt har vi investert ti millioner kroner. Maskinparken må fornyes kontinuerlig, sier Ole Petter Anvik, daglig leder i en av Larviks eldste entreprenørfirmaer; Arne Olav Lund AS.

Bedriften har rundt 90 ansatte, og i fjor omsatte den for nærmere 244 millioner kroner. Resultat før skatt var nesten 13 millioner. Det aller meste av omsetningen kommer fra arbeid med vei, vann og avløp i Vestfold, Drammen, Asker og Bærum.

Arbeidet med å knekke steinblokker, som skal selges blant annet til bruk i forstøtningsmurer, kommer bare til å utgjøre en bigeskjeft, men Anvik håper likevel at det er et marked i vekst.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Har ansatt selger

Knekkepressa står rett ved Klåstad-bruddet i Tjølling.

– Vi har nylig ansatt en selger som bare skal jobbe med steinblokkene. Vi har stor tro på at dette er et produkt det er interesse for. Før produserte vi blokker ved hjelp av boring. Nå knekker vi blokkene. Det gir et penere resultat, uten boremerker. Dessuten går det mye raskere. Nå lager vi mellom 60 til 100 kvadratmeter om dagen. Tidligere klarte vi rundt 30, sier Anvik.

Det bråker mye når larvikitt knekkes, og «knekkemester» Jon Arild Hansen jobber naturlig nok med hørselsvern og hjelm. Mens han styrer spakene på knekkepressa, kommer stadig Willy Omsland kjørende i en splitter ny hjullaster med flere blokker, som han losser ved pressa.

Omsland (65) har vært ansatt i Arne Olav Lund AS i 48 år, og er den i firmaet som har vært med lengst.

– Jeg begynte med sommerjobb, og har vært med siden tenårene, sier Omsland, som bor i Kjose.

saken fortsetter under bildet

STEINKNEKKE: Arne Olav Lund AS har brukt rundt fem millioner kroner på å kjøpe denne steinknekka fra Tsjekkia.

STEINKNEKKE: Arne Olav Lund AS har brukt rundt fem millioner kroner på å kjøpe denne steinknekka fra Tsjekkia. Foto:

Det var også på Eikenes i Kjose at bedriftens jubileum ble feiret for kort tid siden. Totalt 120 ansatte med følge deltok, og det var mat, musikk og underholdning.

Omsetningen i 2016 er nok noe av det høyeste vi har hatt. Det er hard konkurranse om jobbene i Vestfold nå, og det er vanskeligere å få jobber nå enn på samme tid i fjor.

Ole Petter Anvik, daglig leder i Arne Olav Lund AS

– Vi ønsket å finne på noe annet enn å overnatte på hotell, så da bestemte vi oss for Kjose. Vi ville gjøre det til en jubileumsfestival, så flere overnattet i telt og bobiler fra fredag til søndag, forteller Anvik, som tror gjestene var riktig fornøyde med bursdagsfeiringen.

LES OGSÅ: Da oljenedturen kom fant denne Larvik-bedriften seg en annen næring å satse på

saken fortsetter under bildet

Arne Olav Lund fyller 60 år. T.v. daglig elder Ole Petter Anvik, og Willy Omsland, som har vært ansatt i 48 år.LENGE I JOBBEN: Willy Omsland (t.h.) har jobbet for Arne Olav Lund AS i 48 år. Han har akkurat «fått» ny hjulllaster av daglig leder Ole Petter Anvik (t.v.).

Arne Olav Lund fyller 60 år. T.v. daglig elder Ole Petter Anvik, og Willy Omsland, som har vært ansatt i 48 år.LENGE I JOBBEN: Willy Omsland (t.h.) har jobbet for Arne Olav Lund AS i 48 år. Han har akkurat «fått» ny hjulllaster av daglig leder Ole Petter Anvik (t.v.). Foto:

Inn i nye lokaler

Hovedkontoret var lokalisert på Skreppestad i mange år, men i desember 2014 flyttet bedriften inn i nytt bygg på seks mål tomt på Ringdalskogen ved E18.

– Vi er veldig fornøyde. Lokalene er praktiske med verksted, vaskehall og lager side om side. Vi er åtte i administrasjonen og én på verkstedet. Resten jobber ute på ulike anlegg, sier Anvik.

saken fortsetter under bildet

NYTT: I desember 2014 flyttet bedriften hovedkontoret fra Skreppestad til nybygde lokaler på Ringdalskogen.

NYTT: I desember 2014 flyttet bedriften hovedkontoret fra Skreppestad til nybygde lokaler på Ringdalskogen. Foto:

Han er fornøyd med fjorårets resultater, og regner med at inneværende år legger seg noe under i omsetning.

– Omsetningen i 2016 er nok noe av det høyeste vi har hatt. Det er hard konkurranse om jobbene i Vestfold nå, og det er vanskeligere å få jobber nå enn på samme tid i fjor. Det er stat og kommuner som er våre største oppdragsgivere. Omsetningen fordeler seg med omtrent en halvpart i Drammen, Asker og Bærum, og en halvpart i Vestfold, sier Anvik, som forteller at en jobb for Vestfold Vann IKS i Stokke nettopp er avsluttet.

– Vi har nylig gjort ferdig siste etappe på utskifting av hovedvannledning fra Larvik til Stokke.

saken fortsetter under bildet

GRAVER: – Vår hovedgjeskjeft kommer fortsatt til å være vei, vann og avløp, sier daglig leder Ole Petter Anvik I Arne Olav Lund AS. Bildet viser Ole Raymond Fjellvik (t.v.) og Odd Helge Lie (Svarstad). I maskinen sitter Morten Grøtjorden fra Uvdal.

GRAVER: – Vår hovedgjeskjeft kommer fortsatt til å være vei, vann og avløp, sier daglig leder Ole Petter Anvik I Arne Olav Lund AS. Bildet viser Ole Raymond Fjellvik (t.v.) og Odd Helge Lie (Svarstad). I maskinen sitter Morten Grøtjorden fra Uvdal. Foto:

Har alltid lærlinger

Bedriften har nylig fått på plass flere yngre anleggsingeniører, etter at en flokk trofaste ingeniører ansatt på 70-tallet, gikk ut av yrkeslivet omtrent på samme tid. Anvik er opptatt av utdanning og gode fagfolk.

– Vi har til nesten enhver tid seks lærlinger i bedriften. Hvis de fungerer bra, så er målet å gi dem fast jobb. En del kommer også tilbake til oss etter å ha tatt ingeniørutdannelse. Jeg synes lærlinger er en kjemperessurs. Veldig mange er flinke og svært oppegående unge mennesker, sier Ole Petter Anvik.

saken fortsetter under bildet

PÅ VERKSTEDET: Verksmester Trond Einar Smedsrud (t.v.) og Ole Petter Anvik, daglig leder i Arne Olav Lund AS, er godt fornøyde med sine nye lokaler på Ringdalskogen.

PÅ VERKSTEDET: Verksmester Trond Einar Smedsrud (t.v.) og Ole Petter Anvik, daglig leder i Arne Olav Lund AS, er godt fornøyde med sine nye lokaler på Ringdalskogen. Foto:

Arne Olav Lund AS

Er et ingeniør- og entreprenørfirma som har sin base i Larvik.

Firmaet ble etablert av Arne Olav Lund som et personlig foretak i 1957, og ble omdannet til aksjeselskap i 1966.

Omsatte i 2016 for nær 244 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på nær 13 millioner. Tallene for 2015 var henholdsvis 205 millioner og 11,3 millioner kroner.

Bedriften eies av Arne Olav Lunds barn og barnebarn, samt tidligere daglig leder Olav Gunnar Fjeldskår. Aksjene fordeler seg slik: Lund Capital AS (Karl Redrik Lund) (27,44 %), M. Lund Holding AS (Mariann Lund) (24,78 %), Rlh Holding AS (Reidun Lund Haugene) (16,81 %), Aker Motor AS (Richard Aker) (12,99 %), Eila AS (Eileen Aker)(12,99 %) og Olav Gunnar Fjeldskår (5 %).

Artikkeltags