Cosmic Bygg firedoblet driftsresultatet – eierne tar ut millioner i utbytte

REGIONAL AKTØR: Cosmic Bygg AS og daglig leder Bjørn Vidar Eriksen (innfelt) driver entreprenørvirksomhet, men er også inne som eier i en rekke eiendommer. Tassebekk Office Center er en av dem.

REGIONAL AKTØR: Cosmic Bygg AS og daglig leder Bjørn Vidar Eriksen (innfelt) driver entreprenørvirksomhet, men er også inne som eier i en rekke eiendommer. Tassebekk Office Center er en av dem.

Artikkelen er over 2 år gammel

Cosmic Bygg AS har lagt bak seg et godt år. Det kommer blant annet eierne til gode.

DEL

Entreprenørfirmaet økte omsetningen fra 200 til 289 millioner fra 2016 til i fjor. Samtidig økte driftsresultatet fra 5,5 til 19,9 millioner.

Tallene fremkommer av regnskapet for 2017, som nettopp er registrert i Brønnøysundregistrene.

Sandefjord-firmaet har siden 1985 spesialisert seg på totalentrepriser av forretningsbygg for private byggherrer, skriver Cosmic Bygg AS på egen nettsider.

Entreprenørselskapet opererer på hele østlandsområdet, med oppføring av kontorbygg, lagerbygg, produksjonsbygg og kombinasjonsbygg som spesiale.

Firmaet har 15 ansatte, blant dem arkitekter og ingeniører som både tegner bygg og tar seg av prosjektenes gjennomføring.

LES OGSÅ: Nykommer på byggemarkedet: Tredoblet omsetningen på tre år

Regional eiendomsaktør

– Vi har hatt jevnt høy aktivitet i hele 2017, og det er forklaringen på de gode resultatene, sier daglig leder Bjørn Vidar Eriksen til Vestviken24.

I tillegg til hovedvirksomheten er selskapet inne som eneeier eller deleier i flere store eiendomsselskaper i Vestfold, blant dem Tassebekk Office Center.

De fem største eierne i Cosmic Bygg AS er daglig leder Bjørn Vidar Eriksen, Ellen Cathrine Lundquist, Anette Eriksen, Egil Nygård og Kjell Edvard Nilsen.

LES OGSÅ: Her har du listen over de 250 største bedriftene i Vestfold

12 millioner i utbytte

Eierne i Cosmic Bygg har de siste årene tatt ut årlige utbytter. De foregående fem årene er gjennomsnittlig utbytte på oppunder seks millioner kroner.

I 2017 er utbyttet økt til 12 millioner.

Etter skatt sitter Cosmic Bygg AS igjen med 15,1 millioner kroner i årsresultat. Eierne tar altså ut store deler av summen i utbytte, mens 3,1 millioner overføres til egenkapital.

Egenkapitalen i selskapet er nå på 38,3 millioner kroner. Gjelden var ved årsskiftet på 69,1 millioner.

Artikkeltags