Øystein har grunn til å smile – har doblet omsetningen i årets to første måneder

DRØMMESTART PÅ 2017: Øystein Seim (f.h.), medeier og daglig leder i Seim Maskin, har grunn til å smile av inngangen på året. Her sammen med Gunn Narten fra TV-serien «Norges beste brannmann» og medeier Roy Mørk-Olsen.

DRØMMESTART PÅ 2017: Øystein Seim (f.h.), medeier og daglig leder i Seim Maskin, har grunn til å smile av inngangen på året. Her sammen med Gunn Narten fra TV-serien «Norges beste brannmann» og medeier Roy Mørk-Olsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Og det er ikke bare den milde vinteren som har ført til suksessen for Seim Maskin.

DEL

– Vi har aldri noensinne tjent penger før påske. Før i år, sier Øystein Seim, gründer og daglig leder i Seim Maskin AS.

Maskinentreprenørfirmaet har vært en suksess, vokst jevnt og trutt og tjent gode penger siden oppstarten i 2009, men januar og februar er ikke akkurat høysesong.

Sandefjord-bedriften satser på vann og avløp, og den milde vinteren har bidratt til at de har hatt nok å gjøre. I fjor hadde Seim Maskin en omsetning på 4,1 millioner kroner i løpet av årets to første måneder. I år har omsetningen over doblet seg, til 9,2 millioner – og de kan atpåtil skilte med svarte tall i perioden.

Den milde vinteren har naturligvis bidratt til økningen, men de har også rustet seg opp til vekst.

– Vi ansatte tre stykker i fjor høst og har gått til innkjøp av en gravemaskin til. En av de vi ansatte er ingeniør, som vi bruker til dokumentasjon, sier Seim.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Takker de ansatte

Seim Maskin har blant annet investert én million kroner på GPS-utstyr. Dermed kan tegninger av vann- og avløpsanlegg bli ført opp ved hjelp av koordinater, som gjør at man kan dokumentere plasseringen med centimeterpresisjon. Dessuten satser de på å ha et fullt oppdatert HMS-system, og ble i fjor et miljøfyrtårn.

Sammen med datterselskapet Moland Gjerdeservice, som Seim Maskin kjøpte 60 prosent av i 2015, arrangerte de brann- og sikkerhetskurs for 21 deltakere på Sandefjord Motor Hotel fredag. Til det hadde de invitert Gunn Narten fra TV-serien «Norges beste brannmann» som kursholder.

Seim påpeker at det ikke er det moderne utstyret som er hovedårsaken til suksessen til nå, men de 15 ansatte.

– Det viktigste er teamet, eller fotballaget som jeg kaller det. Alle bidrar for å få ballen i mål og er utrolig arbeidsvillige. Om Sandefjord kommune eller Tønsberg kommune (som bedriften har rammeavtaler med) ringer på julaften og trenger hjelp, står halvparten klare til å løpe fra bordene, sier Seim.

Les også: Seim Maskin ekspanderer

– Svinger veldig i bransjen

Seim Maskin har vokst fra 10 millioner kroner i omsetning i 2011 til 32 millioner i fjor. Men selv om inngangen på året har vært over all forventning, har ikke bedriften ambisjoner om at det skal fortsette i samme tempo.

– Vi har ikke noe hårete omsetningsmål. I år har vi vært ekstremt heldige og har til og med måttet leie inn maskiner og mannskap til noen jobber. Det svinger veldig i bransjen. Vi har gode rammeavtaler i bunn, men er avhengig av andre jobber, og det er tøff konkurranse. Men vi håper på en liten omsetningsøkning, sier Seim.

Les også: Gründerpris til maskinfirma i vekst

Artikkeltags