Han overtar som toppleder i Vestfolds største entreprenørselskap

EIER AKSJER: Frank Duvholt eier fortsatt 12,5 prosent av aksjene i selskapet han var med og startet sammen med Svein Håkon Marthinsen.

EIER AKSJER: Frank Duvholt eier fortsatt 12,5 prosent av aksjene i selskapet han var med og startet sammen med Svein Håkon Marthinsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Frank Duvholt overtar som administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt AS.

DEL

Larvik-mannen drev fra 1999 firmaet sammen med Svein Håkon Marthinsen. Skanska kjøpte majoriteten av entreprenørfirmaet for seks år siden. Marthinsen solgte seg i fjor helt ut, mens Duvholt fortsatt eier 12,5 prosent av aksjene gjennom selskapet Duvholt Holding AS.

Frank Duvholt har de siste årene ledet Vestfold-delen av fylket største entreprenørfirma. Nå blir han altså ny toppleder i selskapet, som har avdelinger i Vestfold og Oslo.

– Vi er glade for at Frank har takket ja til denne utfordringen. Han har vært med i ledelsen av Marthinsen & Duvholt fra starten av og er en viktig kulturbærer i selskapet, sier Steinar Myhre i en pressemelding.

Myhre er konserndirektør med ansvar for anlegg i Skanska og også styreleder i Marthinsen & Duvholt.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

200 ansatte

Vestfolds største entreprenør har base like ved Torp Sandefjord lufthavn, og er en stor lokal grunnentreprenør innen vei-, vann- og avløpsanlegg. Marthinsen & Duvholt AS står også bak store tomteutbygginger og gjør grunnarbeid for jernbane.

Omsetningen var i fjor på 648 millioner kroner. Det er rundt 200 ansatte i selskapet.

Marthinsen & Duvholt er altså et datterselskap i Skanska-konsernet. Skanska er et av verdens ledende entreprenørselskaper med virksomhet i ni land.

Skanska AB har hovedkontor i Stockholm, omsetter for nesten 150 milliarder kroner og har mer enn 40.000 ansatte.

LES OGSÅ: Sandefjord-firma vant tidenes største kontrakt med Torp lufthavn

– Glad for tilliten

Frank Duvholt overtok rollen som toppleder i Vestfold-selskapet 1. september.

– Jeg er glad for tilliten fra styret og ser fram til å jobbe videre med det gode laget vi har i Marthinsen & Duvholt. Vi har en spennende portefølje med prosjekter og er godt rustet til å bite fra oss i konkurransen de kommende årene, sier Duvholt.

Samtidig slutter Anne Mürer. Bærumskvinnen tiltrådte som administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt AS i 2014. Før det var hun regiondirektør i Skanska, og også styreleder i Vestfold-selskapet etter Skanskas oppkjøp.

Hvorfor hun slutter, ønsker hun ikke å si noe om.

– Det må dere snakke med Skanska om, sier Anne Mürer til Vestviken24. Men i Skanska vil de heller ikke si noe om årsaken til skiftet av toppleder.

– Jeg ønsker ikke kommentere dette, sier Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS.

Artikkeltags