Vestfold-bedrift i Yorkshire tror Brexit kan gi en fordel på kort sikt

Britene skal torsdag avgjøre om de blir værende i EU.

Britene skal torsdag avgjøre om de blir værende i EU. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lavere pundkurs er en fordel for eksporten til Polyseam. Torsdag går britene til stemmeurnene.

DEL

– Det er ikke så enkelt å si hva som vil skje, men vi tror ikke det vil få de store konsekvensene for oss, sier Kjetil Bogstad, daglig leder i Polyseam, til E24.

Bedriften har base på Linnestad på Revetal, men produserer byggkjemikalier på en fabrikk i Huddersfield i England og får store deler av inntektene fra eksport av fugemasse og tetningsmasse til Europa.

Torsdag skal Storbritannias innbyggere i en folkeavstemming avgjøre om de skal gå ut av EU. «Remain»-siden advarer mot et økonomisk sjokk og lavere vekst ved en eventuell utmelding.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Men Bogstad er ikke spesielt bekymret for at Polyseam, som eksporterer rundt 75 prosent av det som produseres i Storbritannia (av dette går 30-40 prosent til Europa), skal slite dersom britene vender tommelen ned for fortsatt EU-medlemsskap.

– Det kan jo føre til en lavere pundkurs, noe som vil være en fordel for eksporten vår. Så kan det gi toll på varer til Europa, men det tror vi vil løse seg på sikt, sier Kjetil Bogstad, daglig leder i Polyseam.

Bedriften har også den fordelen at alt av råvarer kommer fra Storbritannia, slik at de ikke vil bli like berørt av en importtoll.

Les også: Brexit vil påvirke Norge

Polyseam skal for øvrig flytte inn i et nytt, 7.600 kvadratmeter stort bygg i samme by, skriver Huddersfield Examiner. Bygget skal stå klart i juni neste år.

Artikkeltags