Til stede på messen var også flere Vestfold-selskaper, blant dem hortensbedriften Kongsberg Maritime og Sandefjord-baserte Krüger Kaldnes og Vera Tank AS.

Accon AS lager store bokser, sekker og paller av plast. De brukes til alt som skal bæres, løftes eller fraktes i bulk, innen mange typer industrier.

– Vi har vært her på Aqua Nor i Trondheim minst seks-syv ganger. Det er sjeldent vi får signert noen kontrakter her, men vi har blitt godt mottatt gjennom samtaler med potensielle kunder, fastslår Bjørn Brundtland. Han er daglig leder og har gode forhåpninger.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Gjenbruk mulig

– Vi presenterer produktene til eksisterende og nye kunder. Vi gjør oss kjent for nye kunder. Mange av dem driver tradisjonell industri. Her på standen får vi kartlagt hva de driver med så vi kan lære om kundenes behov. Spørsmål og svar gir fundament så vi kan drive rådgivning  og lage alternative produkter for kundene, forklarer Brundtland.

På messen er leveranser av fisk et aktuelt tema. Ekstreme mengder kasser av isopor går med. Ikke alle har samme mulighet til gjenbruk som kassene Accon forhandler, blir vi forklart.

– I tillegg til gjenbruk ble resirkulering fort et tema da en forsker fra Canada var innom standen. Han snakket om en ny måte å gjenvinne plast på, omtrent som å gjøre plast om til olje, sier Brundtland optimistisk.

LES OGSÅ: Kunne du spist larver? Nå er prøveoppdrett i gang

– Sensitivt

Potensielle kunder finnes både fra norsk- og internasjonale aktører, skal vi tro Accon-folka.

– Vi kan ikke si hvem det er ennå, for opplysninger om nye kunder er sensitiv informasjon. Vi har konkurrenter som gjerne vil vite hva vi holder på med her på messa og etterpå, utdyper Brundtland.

– Vi har snakket med flere i oppdrettsfirmaet Salma. Mange av dem jobber på sjøen. De forteller hvordan våre produkter brukes. Det kan hjelpe oss å tilpasse produktene ytterligere.

Vi opplyses om at Accon har blitt styrket i Norden gjennom oppkjøp. Spesielt gjelder det store plastsekker til pakking i bulk.

– Målet er å fortsatt være ledende på det vi gjør, og i tillegg drive mer med håndtering av avfall.

LES OGSÅ: Vestfold-bedrift: Skal bygge «verdens største» for laksekonsern

Store på kjøtt

Når Accon pakker sammen og reiser hjem til Kilen i Tønsberg, starter etterarbeidet.

Selskapet er alt store i kjøtt-samvirket, beretter Vidar Haukereid.

– Vi ønsker å vokse mer i fiskeindustrien, det har vi ganske stort potensiale for å gjøre. Vi kan dekke flere behov enn vi gjør i dag med produktene våre. Mer gjenbruk kan gi bedre miljø-løsninger, hevder Haukereid om sortimentet de tilbyr.

Accon AS

Etablert i 1989.

Hovedkontor i Tønsberg.

15 ansatte i Norge.

Omsetning i Norge runder sannsynligvis 120 millioner i år.

300 millioner i omsetning ventes i hele Accon gruppen.

Har 65 ansatte i hele gruppen.

Har fabrikk i Finland.