Gå til sidens hovedinnhold

Frister IT-folk med Vestfold

Artikkelen er over 6 år gammel

Når Mette Rosenvinge Kolderup skal headhunte IT-spesialister fra Oslo, er det det gode liv i Vestfold hun frister med.

TØNSBERG: – Ordføreren i Tønsberg skulle høre oss når vi snakker med de aktuelle kandidatene. Han ville vært glad og stolt av byen sin, sier Kolderup, daglig leder i bemanningsselskapet Merge-IT som også ser på seg selv som en ambassadør for Vestfold.

Selskapet Merge-IT spesialiserer seg på å rekruttere IT-konsulenter både til faste stillinger og kortere oppdrag i Vestfold.

På jakt

Ofte jakter bemanningsselskapet på kloke hoder i Oslo. Og når disse skal overbevises om å forlate en godt betalt jobb i hovedstaden, er det ikke penger som kan brukes som motivasjon.

– Ofte må de gå ned i lønn når de flytter til en ny jobb i Vestfold. Men vi viser dem at de får så mye mer her. Det gjelder å få følelsene i sving. Vi selger like mye ideen om det gode liv i vakre Vestfold som selve jobben, sier Kolderup.

– Bedre enn frynsegode

Og de som er lei av Oslos høye puls lar seg friste når Kolderup forteller om korte avstander og tilgjengelighet til det meste, roligere tempo og skuldrene som kan senkes, kulturtilbudet og fine kafeer, skjærgården, båtplassen og muligheten til å finne seg en egen øy.

– Alt dette er bedre enn hvilken som helst frynsegode. Det er vanskelig ikke å trives i Vestfold. Er man glad i livet, er man glad i Vestfold, sier Kolderup.

Selv flyttet hun fra Oslo for fire år siden og startet Merge-IT i Tønsberg. Nå har selskapet også kontor i Horten.
Bemanningsselskapet har nylig vokst fra tre til fem ansatte, og satser enda sterkere på å tilby bedrifter å rekruttere vikarer for IT-konsulenter i kortere perioder og å skaffe jobb til IT-konsulenter som ønsker lengre eller kortere oppdrag. Og Kolderup er optimist på vegne av selskapet sitt og Vestfold- samfunnet.

– Vi har hatt tidenes beste start på året. Vi har hatt det veldig travelt. Det er et tegn på at det skjer noe i markedet. Det er behov for folk og muligheter i markedet, som ikke er så svart som man kanskje kunne tro.

Kommentarer til denne saken