Gå til sidens hovedinnhold

Gründer Bendik stakk av med 250.000

Artikkelen er over 3 år gammel

Bendik Fon fra Tønsberg, og resten av teamet bak gründerbedriften Exero Technologies, stakk av med seieren i Innovator 2017, gründernes oscarfest, i Trondheim i forrige uke.

Hovedprisen var 250.000 kroner i startstøtte fra SpareBank 1 SMN.

Skarp konkurranse

Bendik Fon leder bedriften, og kunne juble da bedriften hans gikk av med seieren i skarp konkurranse med to andre gründerbedrifter.

Tønsberggutten startet Exero Technologies sammen med fire andre studenter tidligere i år, på NTNUs Entreprenørskole. Bedriftens mål er å lage kult og innovativt sportsutstyr for personer med funksjonsnedsettelser.

 

Produktet de utvikler nå er en kjelke til bruk på barmark, hvor man bruker staver for å skape fremdrift, og tyngdeoverføring for å skifte retning.

Det unike med løsningen er muligheten for å styre og skape fremdrift samtidig. Det har også vært sterkt fokus på design i hele utviklingsarbeidet for kjelken.

Ideen spinner ut fra NTNU SIAT – senter for idrettsanlegg og teknologi.

Stor etterspørsel

Bendik Fon og to av de andre studentene bak selskapet fikk tildelt en problemstilling fra NTNU SIAT til sin bacheloroppgave ved HiST 2016. Problemstillingen var å lage et styringssystem og bremser for skipiggekjelker som brukes på barmark.

Tidligere har gründerne i Exero samlet inn 170.000 kroner til utviklingen av dette produktet. Det er allerede stor etterspørsel etter kjelken som er testet med 60 brukere.

Det er mye som kan gjøres når det kommer til utviklingen av hjelpemidler for personer med funksjonsnedsettelser, mener ungdommene bak Exero.

De unge gründerne ser ingen begrensninger når de nå er på god vei inn i denne bransjen. Denne høsten satser de på å se de første kjelkene ute i vanlig bruk, heter det i en pressemelding fra Exero Technologies.