Stian Broen (33) fra Skoppum startet sitt eget selskap for fire år siden. I tillegg til to tomme hender og så stor glede ved å programmere at han fortsatt nekter å karakterisere det som «en jobb», har han i dag bygd opp Broentech i Forskningsparken i Campus Vestfold på Bakkenteigen til en arbeidsplass for fem ansatte.

– Med en sjette rett rundt hjørnet. Det går så bra at vi trenger flere folk. Det er laaange dager og helgefri langt unna 24-timers normalen, sier han med et fornøyd smil.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Samarbeid

Det er inkubatoren Silicia og miljøet rundt Forskningsparken på Bakkenteigen han tilskriver dette.

– Vi hadde ikke kommet dit vi er i dag uten å samarbeide med andre. Sette seg ned ved lunsjbordet med andre, droodle ideer og kaste ting ut i lufta. Det uformelle samarbeidet som starter ved en tilfeldighet er gull verdt, sier han og konkluderer selv:

– Det er jo fortsatt slik at flere hoder tenker bedre enn ett, sier han.

Intelligente strømmaster som melder fra når det er fare på ferde for strømbrudd er et eksempel på det.

– Et møte her på Bakkenteigen hvor jeg traff Frode Stensaa og fikk vite om sensormulighetene som 7 Sense leverer, gjorde at vi så mulighetene som ingen andre hadde gjort. Og som kraftleverandørene nok vil ønske når de slipper å dra ut på rådyre helikopterturer for å visuelt kunne inspisere og sjekke kraftledninger i ulendt terreng, sier Broen.

Lar kunden prøve

Gratismodellen ved å gi bort programvare og intellektuelle eiendeler er visstnok Broentechs forretningside?

– Når du påstår at du har laget noe fantastisk flott og fint, må du også la kunden få prøve det. Derfor gir vi bort basisprogramvaren, selger spesialtilpassing, plass i nettskyen og overbygget Big Data. Det er der den store gevinsten ligger. For kundene som for oss, sier han og legger ikke skjul på at han mener delingsmodellen er veien å gå i framtida.

LES OGSÅ: Les gründernes tips for å få med riktige investorer

– Det funker i hvert fall veldig godt for oss. Som oppstartsbedrift har samarbeidet med andre vært veien å gå, sier arbeidende styreformann Bjørn Carl Johnsen.