Gå til sidens hovedinnhold

Ledertalenter fikk følge toppledere

Artikkelen er over 3 år gammel

To ledertalenter fra Vestfold har torsdag fulgt hver sin toppleder. Thea Alveid fra Nøtterøy videregående skole drev MyHelp UB (ungdomsbedrift) og hun fulgte toppledelsen i Digital Norway. Oscar Hellenes drev ungdomsbedrift på Thor Heyerdahl i 2010, og driver i dag sitt eget internasjonale selskap. Torsdag inntok Oscar sjefsstolen hos Finn.no. 

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap Norge og ManpowerGroup. Finn.no deltar med administrerende direktør Anders Skoe, mens Digital Norway deltar med Tor Olav Mørseth.

– Norske toppledere er opptatt av innovasjon. Vi trenger flere innovatører i Norge – mennesker som tenker nytt og skaper verdier gjennom å finne smartere løsninger. Vi heier på unge entreprenører, og gleder oss til å høre Oscar og Thea sin historie om veien fra skolebenken til livet videre, sier de to topplederne i en pressemelding.

I hele landet var det 30 unge ledertalenter som fulgte hver sin toppleder fra arbeids- og næringsliv gjennom arbeidsdagen torsdag. Tre statsråder, børsdirektøren og idrettspresidenten var blant lederne som deltok på Leder for en dag.

 

Ungdomsbedrifter ga erfaring

Thea og Oscar fikk verdifull erfaring da de jobbet i Ungdomsbedrifter på videregående. Thea i MyHelp UB, som gikk til NM, og Oscar i DataDong UB, som ble Norges beste ungdomsbedrift i 2010, og representerte Norge i EM på Sardinia.

- Ungdomsbedriften gjorde meg mer sulten på å bli en entreprenør. Det å drive en ungdomsbedrift gir uvurderlig erfaring og hjelp til å ta de første stegene på veien, sier Oscar Hellenes.

Han er nå gründer og administrerende direktør i Lotel x Key Butler. Selskapet tilbyr en tjeneste hvor de tar seg av alt praktisk ved utleie av bolig på Airbnb.

Etterlyser mer samarbeid

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

- Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere, og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier hun.

192.005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ.