Ledertalenter fikk følge toppledere

SPENNENDE DAG: Thea Alveid fra Nøtterøy videregående skole har drevet egen ungdomsbedrift. Torsdag fikk hun følge toppledelsen i Digital Norway.

SPENNENDE DAG: Thea Alveid fra Nøtterøy videregående skole har drevet egen ungdomsbedrift. Torsdag fikk hun følge toppledelsen i Digital Norway. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To ledertalenter fra Vestfold har torsdag fulgt hver sin toppleder. Thea Alveid fra Nøtterøy videregående skole drev MyHelp UB (ungdomsbedrift) og hun fulgte toppledelsen i Digital Norway. Oscar Hellenes drev ungdomsbedrift på Thor Heyerdahl i 2010, og driver i dag sitt eget internasjonale selskap. Torsdag inntok Oscar sjefsstolen hos Finn.no. 

DEL

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap Norge og ManpowerGroup. Finn.no deltar med administrerende direktør Anders Skoe, mens Digital Norway deltar med Tor Olav Mørseth.

– Norske toppledere er opptatt av innovasjon. Vi trenger flere innovatører i Norge – mennesker som tenker nytt og skaper verdier gjennom å finne smartere løsninger. Vi heier på unge entreprenører, og gleder oss til å høre Oscar og Thea sin historie om veien fra skolebenken til livet videre, sier de to topplederne i en pressemelding.

I hele landet var det 30 unge ledertalenter som fulgte hver sin toppleder fra arbeids- og næringsliv gjennom arbeidsdagen torsdag. Tre statsråder, børsdirektøren og idrettspresidenten var blant lederne som deltok på Leder for en dag.

SULTEN: - Ungdomsbedriften gjorde meg mer sulten på å bli en entreprenør. Det å drive en ungdomsbedrift gir uvurderlig erfaring og hjelp til å ta de første stegene på veien, sier Oscar Hellenes.

SULTEN: - Ungdomsbedriften gjorde meg mer sulten på å bli en entreprenør. Det å drive en ungdomsbedrift gir uvurderlig erfaring og hjelp til å ta de første stegene på veien, sier Oscar Hellenes. Foto:

Ungdomsbedrifter ga erfaring

Thea og Oscar fikk verdifull erfaring da de jobbet i Ungdomsbedrifter på videregående. Thea i MyHelp UB, som gikk til NM, og Oscar i DataDong UB, som ble Norges beste ungdomsbedrift i 2010, og representerte Norge i EM på Sardinia.

- Ungdomsbedriften gjorde meg mer sulten på å bli en entreprenør. Det å drive en ungdomsbedrift gir uvurderlig erfaring og hjelp til å ta de første stegene på veien, sier Oscar Hellenes.

Han er nå gründer og administrerende direktør i Lotel x Key Butler. Selskapet tilbyr en tjeneste hvor de tar seg av alt praktisk ved utleie av bolig på Airbnb.

Etterlyser mer samarbeid

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

- Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere, og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier hun.

192.005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ.

Artikkeltags