Prisen ble delt ut for femte gang under generalforsamlingen til Sandefjord Næringsforening, og prisvinneren var som vanlig uforberedt.

- Jeg ble veldig overrasket, men er samtidig stolt over at de velger et så lite selskap. Det er jo en del kandidater å velge mellom her i byen, sier Øystein Seim til Vestviken24 etter prisutdelingen.

Han er eier og daglig leder i Seim Maskin, men understreker at tiden fra start til nå absolutt ikke har vært noe enmannsshow.

- Jeg er stolt på alle ansattes vegne og takker hver og en for innsatsen. En takk sendes også til alle leverandører som har støttet oss siden vi startet, sier Seim.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

- Betydelig vekst

Det er Sparebank1 BVs (Buskerud-Vestfold) avdeling i Sandefjord som står bak prisen. Utdelingen fant sted i byens storstue Park Hotel.

"Juryen har vurdert flere meget gode kandidater.", heter det i en pressemelding fra prisutdeleren. I juryens begrunnelse for tildeling av årets pris står det blant annet:

"Årets vinner er en ekte gründerbedrift med gründeren som eier og daglig leder. Selskapet har særlig de siste årene hatt en betydelig omsetningsvekst og levert gode resultater. Dette har medført at selskapet de siste årene har vært Gaselle-bedrift. De opererer innenfor en tradisjonell bransje hvor det stilles krav til seriøsitet, effektivitet og fleksibilitet".

LES OGSÅ: Ny leder i Sandefjord Næringsforening

13 ansatte

Selskapets kontor ligger i Sandefjord, men firmaet har sitt nedslagsfelt i hele Vestfold.

Gründer Øystein Seim, hvis smil og gode humør altså ble bemerket spesielt av juryen, sysselsetter i dag 13 ansatte.

Seim Maskin AS ble stiftet i 2009 og er et maskinentreprenørfirma som, ifølge egen hjemmeside, leverer alt innen grave- og masseflyttingsarbeider, vei- og ledningsanlegg, legging av utvendige vann- og avløpsledninger, saneringsoppdrag og lignende.

"Selskapet har de siste årene satt fokus på profesjonalisering i alle ledd i bedriften. En viktig suksessfaktor i så måte er selskapets filosofi om å ha dyktige fagfolk med solid erfaring til å betjene selskapets moderne maskinpark", heter det videre i begrunnelsen fra juryen.

LES OGSÅ: Og Årets Vestfoldbedrift er...

- Livskraftig og lønnsom

Etter juryens mening oppfyller vinneren kriteriene for gründerprisen på en eksemplarisk måte ved blant annet å være en inspirasjonskilde for andre og ved å være en livskraftig og lønnsom virksomhet.

Juryen har i år bestått av Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch, Komplett- og Fjellsport-gründer Eric Sandtrø, Espen Thorbjørnsen fra Sandefjord Næringsforening og Roar Kaupang, juryleder og prisutdelers representant.

Målsettingen med prisen er at den skal bidra til å stimulere til nyetableringer i Sandefjord, heter det i statuttene for gründerprisen.

Prisen er på 50.000 kroner samt en plakett som forteller at firmaet har vunnet prisen.

I statuttene heter det også at "prispengene skal benyttes i arbeidet med å videreutvikle bedriften og/ eller dennes medarbeidere".

Tidligere vinnere av prisen har vært Teknomed AS (2010), Calora Subsea AS (2011), Itale AS (2012) og Pilot Flyskole AS (2013).