Her kan man hente post 18 timer i døgnet

LANGE ÅPNINGSTIDER: Post i Butikk på Rema 1000 Sem vil ha åpent fra 6-24 seks dager i uka. Her distriktssjef i Posten, Jørn Egil Stensnes (t.v.) og kjøpmann Anders Knutsen.

LANGE ÅPNINGSTIDER: Post i Butikk på Rema 1000 Sem vil ha åpent fra 6-24 seks dager i uka. Her distriktssjef i Posten, Jørn Egil Stensnes (t.v.) og kjøpmann Anders Knutsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nye Post i Butikk på Rema 1000 Sem vil holde åpent fra 6–24 seks dager i uka.

DEL

Tirsdag markerte de åpning av Post i Butikk på Rema 1000 Sem, og kjøpmann Anders Knutsen blir med det første innehaver av en Post i Butikk i Vestfold med 18 timers åpningstid.

Tidligere fant man Post i Butikk på Bunnpris Semsbyen. Nå som den er flyttet til Rema 1000 blir Postens åpningstider utvidet med hele 25 timer i uka.

– Vi har valgt å følge åpningstidene i butikken fordi vi ser at kundene i større grad utnytter hele vår åpningstid, sier Knutsen.

I 2009 var Knutsen først i Norge med åpningstider fra 06.00 til midnatt i hans andre butikk på Rema 1000 Teie. Han begynner med andre ord å få god erfaring på å holde butikken åpen fra grytidlig på morgenen til sent på kvelden.

– Folk handler hele sin våkne tid av døgnet. Denne butikken er et knutepunkt i Vestfold, mange er på farta og benytter seg av sjansen på vei ut eller inn av byen til å ta med seg noe å spise og drikke på sin ferd videre.

Økt netthandel gjør Posten glade

I dag er det kun ett tradisjonelt postkontor igjen i Vestfold. De aller fleste har blitt erstattet av drøyt 50 Post i Butikk-filialer rundt om i fylket. På Rema 1000 Øya i Larvik åpner Post i Butikk med samme åpningstider som Rema 1000 Sem ved utgangen av denne måneden.

Og selv om folk ikke sender brev som før, har Posten god vekst på andre områder.

– Vi merker en kraftig nedgang på brev om dagen, men så har vi en kraftig vekst i netthandelen. Flere og flere handler på nett, og den økningen ser vi år for år, sier distriktssjef i Posten, Jørn Egil Stensnes.

Flere store nettaktører gir kunden en valgfrihet når det kommer til hvor posten skal leveres. Det håper Knutsen å utnytte til sin fordel med lange åpningstider.

– Kundene er ofte interessert i å få pakkene sine så fort som mulig, rett etter bestilling. Når de handler velger de også de butikkene som er tilgjengelige når de skal hente pakken sin, sier Knutsen.

God dekning i Vestfold

Stensnes sier de er fornøyd med dekningen Post i Butikk har i Vestfold, og ser ikke for seg ytterligere Post i Butikk-filialer med det første.

– Jeg tror ikke vi ser på noen umiddelbare endringene nå, men Post i Butikk kan heller ikke være for store. Vi er tross alt post i butikk. Vi er en del av butikken, på samme måte som frukt og grønt.

Stensnes husker godt da de første postkontorene ble erstattet av Post i Butikk for 15 år siden. Folk var skeptiske til at en dagligvarehandel kunne håndtere postsorteringer og pengeuttak slik de tradisjonelle kontorene gjorde.

Nå er det imidlertid ikke mange som klager.

– Jeg husker et leserinnlegg i Tønsbergs Blad for en tid tilbake hvor en leser ble sur fordi vi ikke avviklet flere postkontor, sånn at vi kunne få lenger åpningstider for Posten. Det er slik vinklingen er nå, sier Stensnes.

Lange åpningstider kommet for å bli

Knutsen håper det snart vil la seg gjøre å holde butikken åpen på søndager. At butikken er åpen tre fjerdedeler av døgnet er i alle fall noe de kommer til å fortsette med.

– Vi har gjort gode erfaringer, og vi har ingen planer om å gå tilbake på det. Det fungerer og folk er fornøyde, sier han.

Artikkeltags