Kjempesmell for XXL- må få nødhjelp av eierne

MÅ TRÅ TIL: Øivind Tidemandsen er storeier og styreleder i XXL.

MÅ TRÅ TIL: Øivind Tidemandsen er storeier og styreleder i XXL. Foto:

Av

XXL opplevde sitt verste kvartal noensinne og må få hjelp fra storeier Øivind Tidemandsen for ikke å bryte avtalen med banken.

DEL

(Nettavisen): Problemene ser ikke ut til å ha noen ende for sportskjempen XXL. Etter å ha lagt frem sitt første kvartal med salgsnedgang tidligere i år, melder selskapet nå at det går så dårlig at de må få nødhjelp fra eierne for ikke å bryte lånebetingelsene sine.

Kjeden har blant annet butikk i Tønsberg.

Selskapet henter 400 millioner kroner fra Øivind Tidemandsens Dolphin Management, oppkjøpsfondet Altor, Andresen-familiens Ferd og to andre fond gjennom en emisjon der eierne får nye aksjer.

Behovet for nye penger skyldes at det går veldig dårlig for Norges største sportskjede, spesielt i hjemlandet. Der er salget ned skrekkelige 10 prosent i juli, august og september hvis man justerer for nye butikker. For selskapet som en helhet er nedgang for kvartalet på fire prosent.

– Spesielt har september vært en utfordrende måned. Det lavere salget har påvirket bruttomarginene negativt ettersom den ventede bidraget i form av volumbonuser fra leverandørene har blitt mye lavere enn i fjor, skriver selskapet.

XXL skriver at slike bonuser nå betyr at XXL går glipp av 15 millioner kroner.

Stiftelsen har for lengst gitt opp videre drift av småbruket - endelig fikk de ja til et salg

Artikkeltags