Er Ronny fra Tønsberg Norges hyggeligste håndverker?

HYGGELIGST I NORGE?: Ronny Enger fra Tønsberg er i finalen i konkurransen Norges hyggeligste håndverker.

HYGGELIGST I NORGE?: Ronny Enger fra Tønsberg er i finalen i konkurransen Norges hyggeligste håndverker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvem er Norges hyggeligste håndverker? Det får vi vite fredag 15. september, på et stort bransjetreff i Telenor Arena. 22 håndverkere fra hele landet deltar i finalen, blant dem malermesterne Ronny Enger fra Tønsberg og Johnny Jensen fra Sandefjord.

DEL

Konkurransen Norges hyggeligste håndverker er et felles bransjeløft som både organisasjonene og aktørene i håndverkerbransjen stiller seg bak. Blant mange nominerte er finaleheatet nå kåret gjennom en avstemning.

Intervjuer også

Det kan stemmes på finalistene helt fram til kåringen finner sted. Men det er ikke bare stemmeantallet som avgjør hvem som stikker av med den gjeve tittelen. Gjennom intervjuer skal en jury danne seg et helhetsinntrykk, der både faglig dyktighet og serviceinnstilling er viktige faktorer.

LES OGSÅ: Xpert ansetter rekordmange lærlinger: – Det er bra for lærlingene, og bra for bedriften

Premien er gratis leasingbil i tre år, pluss gavekort til en samlet verdi av 165.000 kroner, til den som stikker av med seieren.

Blant finalistene er altså Johnny Jensen i Malermesterne Jensen AS i Sandefjord og Ronny Enger i Engers Malerfirma i Tønsberg.

– Hva tror du om muligheten for å vinne, Ronny Enger?

Ydmyk og stolt

– Å vinne er ikke veldig viktig for meg. Jeg er bare veldig ydmyk og stolt over at jeg ble nominert, og deretter gikk til finalen, sier den blide malermesteren til vestviken24.no.

Han har jobbet som maler i 30 år og drevet eget firma i 22. De er 10 fast ansatte i firmaet, men med innleid ekstrahjelp og sommervikarer kommer de fort opp i 30.

Med en omsetning i 2017 på nesten 22 millioner uten merverdiavgift, er Engers Malerfirma størst i Tønsberg innenfor sitt fagfelt.

LES OGSÅ: Masse arbeidslivskrim avdekkes, og det skal bli enda tøffere å være kjeltring

Ronny Enger sier at han ble overrasket da han fikk vite om nominasjonen. Men han medgir at han jevnt over er blid og glad.

– Det er bare sånn jeg er. Hvorfor kaste bort en dag på å være sur, når man kan være blid?

I jobben er det viktig å sette kunden i sentrum og gi ekstremt god oppfølging til enhver tid, sier han.

– Disse verdiene er jeg opptatt av å føre videre til «guttane» mine også. Og jeg har veldig flotte ansatte. De er også blide og serviceinnstilte hele tiden. Og det samme gjelder veldig mange av de jeg har samarbeidet med opp gjennom årene. Man tenker ikke alltid over det, men vi har mange flotte og blide håndverkere i Vestfold og Norge, sier Ronny Enger til vestviken24.no.

Artikkeltags