Har spesialisert seg til suksess

SUKSESSOPPSKRIFTEN: – All utvikling handler om å effektivisere prosessene for å frigjøre tid til verdiskapende arbeid, sier salgssjef Bjørn Lie hos Multicase Norge AS.

SUKSESSOPPSKRIFTEN: – All utvikling handler om å effektivisere prosessene for å frigjøre tid til verdiskapende arbeid, sier salgssjef Bjørn Lie hos Multicase Norge AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De hold seg til suksessoppskriften og gjorde den bedre. Og bedre.

DEL

Skomaker, bli ved din lest!

Konkurrentene satser på bredde og tilpassing av systemene til flest mulige bedrifter. Multicase AS har satset på spesialisert programvare. Det har gitt dem en eventyrlig reise siden etableringen 1997.

– Det er veldig spisset. Vi er en nisjeleverandør for bedrifter som driver med kjøp og salg av varer. Logistikk og varesalg, sier Bjørn Lie, salgssjef hos Multicase Norge AS.

LES OGSÅ: Når nedturene kommer, girer denne sjefen opp

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

– Betydelig utviklingsmiljø

Selskapet er et programvarehus som utvikler programvare for virksomheter med fokus på logistikk og netthandel.

– Vi er spesialister på vareflyt, og leverer optimaliserte løsninger til bedrifter hvor dette er kjernevirksomheten. All utvikling handler om å effektivisere prosessene for å frigjøre tid til verdiskapende arbeid, sier Bjørn Lie.

Av 26 ansatte er 18-20 av dem utviklere. Det utgjør et solid fagmiljø som jobber med kontinuerlig utvikling av programvaren.

– Det er en flott å ha bidratt til å skape en betydelig arbeidsplass og utviklingsmiljø i Vestfold. Jeg får en god følelse av å ha vært med på dette.

AAA-rating

Selskapet oppnådde AAA-rating hos Bisnode Credit i 2005 og har hatt det hvert år siden. Dette er bedriften stolt av.

– Det går blant annet på at vi har god kredibilitet, likviditet  og inntjening. AAA er høyeste rating, understreker han fornøyd.

En av bedriftens største kunder var Komplett, som i sin tid var en viktig kunde. Nå er Bergans og Telefast en viktig del av portføljen. Lokale kunder er Proteinfabrikken, Skittfiske og Bikeshop, for å nevne noen.

– Multicase frigjør tid til verdiskapende arbeid. Jeg vil våge å påstå at vi har vært en viktig medbygger for mange.

God omsetning

Multicase Norge AS er etablert i næringsparken Torp IT i Sandefjord. Selskapet har 26 ansatte og omsatte i 2014 for over 31 millioner kroner.  Det startet opprinnelig som programvare tilhørende Santech i Sandefjord fra 1989.

Programvaren som fikk navnet Multicase ble utviklet av Sigurd Bjønness.  Han er i dag styreleder. Siden 1996, etter salg av Santech, startet et nytt eventyr.

– Vi er i dag 26 ansatte. Det er spennende å være med å utforme applikasjonsretning og omfang. Det er veldig hyggelig å se at ting vokser, sier Lie.

Artikkeltags