– Har ventet på at disse lokalene skulle bli ledig

KAFFEBAR NUMMER 2: Marit Due Grøndahl har ventet på muligheten til å utvide Bare Barista Kaffebar med en avdeling til. Hun håper folk som skal pendle ut og inn av Tønsberg vil sette pris på nykokt kaffe om morgenen.

KAFFEBAR NUMMER 2: Marit Due Grøndahl har ventet på muligheten til å utvide Bare Barista Kaffebar med en avdeling til. Hun håper folk som skal pendle ut og inn av Tønsberg vil sette pris på nykokt kaffe om morgenen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Due Grøndahl åpner enda en kaffebar. Nå vil hun kapre de tidligste kaffekundene: Pendlerne.

DEL

I februar åpner kaffebaren Bare Barista en avdeling på Tønsberg stasjon. Da må kaffesjef Marit Due Grøndahl stå opp grytidlig.

– Det er kjempespennende! Jeg har hatt is i magen lenge og ventet på at akkurat disse lokalene skulle bli ledig. Dette er en flott mulighet, sier Marit Due Grøndahl. Nå er leiekontrakten ved stasjonen i boks.

Les også: Vil vinne pendlerhjertene

Les også: Frykter for reisefradraget

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Mer egenproduksjon

Lokalene hun snakker om, er det tidligere gatekjøkkenet ved siden av Narvesen på jernbanestasjonen. Kebab og frityr skal byttes ut med nykokt kaffe og noe å bite i.

PENDLERKAFFE: Bare Barista Kaffebar etablerer seg i nye lokaler på jernbanen.

PENDLERKAFFE: Bare Barista Kaffebar etablerer seg i nye lokaler på jernbanen. Foto:

– På nyåret skal entreprenøren inn og freshe opp lokalene. Vi får en helt ny fasade, og folk kommer til å kjenne igjen.

– Konseptet blir det samme som i Øvre Langgate. Den største forskjellen blir åpningstiden. For å få med oss pendlerne kommer vi til å åpne 05.45. Dessuten planlegger vi å ha enda mer egenproduksjon, sier Grøndahl.

Les også: Restaurant-stjerner starter økologisk kolonial

Les også: Dette truer ditt viktigste morgenrituale

Må ansette flere

I dag er det allerede en konditor som baker mye av varene i disken hos Bare Barista.

– Framover vil vi også satse på gjærbakst. Nå har jeg vært i Oslo et par dager for å se hva som skjer der. Jeg har besøkt en leverandør som har god oversikt over trendene. Oslo ligger noen år foran oss i Tønsberg, sier Marit Due Grøndahl.

Flere av de ansatte i kaffebaren i Øvre Langgate kommer også til å jobbe i den nye avdelingen.

– I tillegg må vi ansette flere. Det blir et høyere tempo her, så vi bør nok være tre på jobb samtidig, sier Grøndahl.

Selv har hun drevet kaffebaren i Øvre Langgate siden 2009. I år utvidet hun driften med en kaffebil, som kjører mat, kaker og kaffe ut til bedrifter i distriktet.

Artikkeltags