– Vi er veldig stolte hele gjengen her oppe, dette var veldig hyggelig!
Daglig leder ved Flykafeen, Isabel Ellingsen er raskt ute å skryte av de ansatte på Flykafeen. Skryt får kokkene også av juryen, for sin tradisjonsmat. Juryen fremhever at rettene er laget etter tradisjonelle, norske tradisjoner, mange også glutenfrie.
– Vi lager god, gammeldags og hjemmelaget husmannskost, det har vi gjort i alle år her oppe. Blant annet er vi kjent for flesk og duppe, som vi serverer hver torsdag. Det har vi gjort i ti år, og det fortsetter med, forsikrer Isabel.
Kjøttkakene er også en klassiker, de starter kjøkkenet med tidlig om morgenen, og får bein å gå på utover dagen. Tønsbergs Blad var og testet julematen på Flykafeen i fjor, og ga kafeen svært gode karakterer. Stedet har drevet servering siden 1954, kun med et avbrudd ved brannen i 1973. Gjestene er stort sett lokale.
– Det er ganske lite av trafikken på E18 vi får inn til oss. Selv om vi i den siste tida har sett en liten økning, det kan skyldes at vi har fått montert ladere til elbiler, mener Isabel.
Flykafeen fikk en etterlengtet ansiktsløftning i fjor med blant annet ny buffédisk og nytt interiør.
LES OGSÅ: Kjenner du deg igjen her, da?
Det er Raymond Høie som er innehaver av spisestedet, som altså fikk Spiskammerprisen 2018.