Flykafeen får pris for god mat

SATT PRIS PÅ: Isabel Ellingsen med Johannes på armen, og eier av Flykafeen Raymond Høie er strålende fornøyd etter at Vestfold Bygdekvinnelag ga Flykafeen Spiskammerprisen 2018. Kokkene Stian Sundstrøm og Ayde Mustafa lager god, gammeldags hverdagskost.

SATT PRIS PÅ: Isabel Ellingsen med Johannes på armen, og eier av Flykafeen Raymond Høie er strålende fornøyd etter at Vestfold Bygdekvinnelag ga Flykafeen Spiskammerprisen 2018. Kokkene Stian Sundstrøm og Ayde Mustafa lager god, gammeldags hverdagskost. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfold Bygdekvinnelag hedrer spisesteder som lager god og tradisjonsrik mat, og i år er det Flykafeen på Nauen som får Spiskammerprisen.

DEL

– Vi er veldig stolte hele gjengen her oppe, dette var veldig hyggelig!

Daglig leder ved Flykafeen, Isabel Ellingsen er raskt ute å skryte av de ansatte på Flykafeen. Skryt får kokkene også av juryen, for sin tradisjonsmat. Juryen fremhever at rettene er laget etter tradisjonelle, norske tradisjoner, mange også glutenfrie.

– Vi lager god, gammeldags og hjemmelaget husmannskost, det har vi gjort i alle år her oppe. Blant annet er vi kjent for flesk og duppe, som vi serverer hver torsdag. Det har vi gjort i ti år, og det fortsetter med, forsikrer Isabel.

Kjøttkakene er også en klassiker, de starter kjøkkenet med tidlig om morgenen, og får bein å gå på utover dagen. Tønsbergs Blad var og testet julematen på Flykafeen i fjor, og ga kafeen svært gode karakterer. Stedet har drevet servering siden 1954, kun med et avbrudd ved brannen i 1973. Gjestene er stort sett lokale.

– Det er ganske lite av trafikken på E18 vi får inn til oss. Selv om vi i den siste tida har sett en liten økning, det kan skyldes at vi har fått montert ladere til elbiler, mener Isabel.

Flykafeen fikk en etterlengtet ansiktsløftning i fjor med blant annet ny buffédisk og nytt interiør.

LES OGSÅ: Kjenner du deg igjen her, da?

Det er Raymond Høie som er innehaver av spisestedet, som altså fikk Spiskammerprisen 2018.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken