I gang med nytt krafttak for grønn omstilling i Vestfold

KONFERANSE: Årets partnerskapskonferanse i regi av Verdiskapning i Vestfold åpnet i dag torsdag.

KONFERANSE: Årets partnerskapskonferanse i regi av Verdiskapning i Vestfold åpnet i dag torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jo mer konkrete forslag vi får, jo gladere blir jeg.

DEL

Det sa fylkesordfører og leder i Verdiskaping Vestfold, Rune Hogsnes (H) rett før partnerskapskonferansen 2016 i regi av Verdiskaping Vestfold ble sparket i gang i dag torsdag.

Årets konferanse på Scandic Park Hotel i Sandefjord, der rundt 125 personer er påmeldt, bærer tittelen ‹‹Grønn og smart omstilling››, og temaet er en oppfølging av fjorårets.

Konferansen startet i dag torsdag, og fortsetter fredag.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Vil ikke slippe temaet

– Etter konferansen i fjor var det enorm begeistring, og vi fikk det grønne skiftet virkelig på bordet. Aktørene ser det grønne skiftet som en mulighet for verdiskaping og nye arbeidsplasser, sier Hogsnes.

Han viser til at Verdiskaping Vestfold ikke ønsket å gi slipp på temaet for å komme opp med flere konkrete virkemidler og tiltak.

KONKRET TILTAK: – Vedtaket om at 75 prosent av alle kilometerne som kjøres med buss i Vestfold skal skje med biogass, er et konkret eksempel på grep etter fjorårets konferanse, sier Rune Hogsnes, som ønsket velkommen til konferansen.

KONKRET TILTAK: – Vedtaket om at 75 prosent av alle kilometerne som kjøres med buss i Vestfold skal skje med biogass, er et konkret eksempel på grep etter fjorårets konferanse, sier Rune Hogsnes, som ønsket velkommen til konferansen. Foto:

– Vedtaket om at 75 prosent av alle kilometerne som kjøres med buss i Vestfold skal skje med biogass er et konkret eksempel på grep etter i fjor, sier Hogsnes.

Fra prat til handling var også første tema, som klimapsykolog Per Espen Stoknes fra Handelshøyskolen BI tok for seg, gjennom innlegget ‹‹Fra grønnpreik til reell grønn vekst››.

LES OGSÅ: Kampen om det grønne skiftet

– Et sted for å få kunnskap og lærdom

Bjørn Walle, som blant annet er styreleder i Jotron, Bergene Holm AS og Sykehuset i Vestfold HF, er en av deltakerne på konferansen.

- SPENNENDE FELT: – Grønn omstilling er et spennende felt, og et område som ikke er helt pløyd, sier Bjørn Walle. Styrelederen i Jotron, Bergene Holm AS og Sykehuset i Vestfold HF deltar på konferansen.

- SPENNENDE FELT: – Grønn omstilling er et spennende felt, og et område som ikke er helt pløyd, sier Bjørn Walle. Styrelederen i Jotron, Bergene Holm AS og Sykehuset i Vestfold HF deltar på konferansen. Foto:

– Grønn omstilling er et spennende felt, og et område som ikke er helt pløyd. Siden jeg sitter som styreleder flere steder er dette et sted å være for å få kunnskap og lærdom, sier han om hvorfor han syns det er viktig å delta på konferansen.

Verdiskaping Vestfold består av 14 samarbeidspartnere, der i blant Vestfold fylkeskommune, NHO Vestfold, LO Vestfold og Innovasjon Norge Buskerud og Vestfold.

Sverre Knudsen fra Jotun, Arvid Gusland fra Treschow-Fritzøe og Bellonas Fredric Hauge er noen av de mange talerne under årets konferanse.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags