Gå til sidens hovedinnhold

Får toppjobben på Herøya

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Sverre Gotaas, som er bosatt i Holmestrand, tar over som daglig leder i Herøya Industripark.

Sverre Gotaas (57) er ansatt som ny leder av Herøya Industripark AS (HIP AS), etter Thor Oscar Bolstad som slutter etter 11 år i stillingen. Gotaas er i dag innovasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen ASA, og tiltrer stillingen på Herøya 1. juli 2017.

Det melder Herøya Industripark AS på sine nettsider.

Gotaas ser fram til jobben på Herøya, og mener industriparken har en unik mulighet til å ta en posisjon som Norges prosessindustrisenter.

- Herøya Industripark har et bredt spekter av det som er dagens og morgendagens industrier i Norge. Jeg ser fram til å bygge videre på det arbeidet som er gjort med å utvikle industriparken, og bidra til at Herøya og Grenlandsregionen framstår som et kraftsenter for framtidsrettete bedrifter og institusjoner, sier Gotaas.

Godt fornøyd

Det var i januar i år nåværende leder av HIP AS, Thor Oscar Bolstad kunngjorde at han ønsker å fratre stillingen. Styret i selskapet har gjennomført en rekrutteringsprosess, mange godt kvalifiserte søkere har meldt interesse, og styret har nå ansatt Gotaas i stillingen.

- Vi er godt fornøyd med at Sverre Gotaas har takket ja til tilbudet vårt, sier styreleder i HIP AS, Øyvind Hasaas.

Han fortsetter:

– Gotaas har en svært relevant bakgrunn og har et stort nettverk innenfor forskning, innovasjon og virkemiddelapparat som Herøya Industripark vil kunne ha nytte av.

Stor innsats

Det er Oslo Pensjonsforsikring som eier Herøya Industripark AS, og investeringsdirektør Kjetil Houg konstaterer at Thor Oscar Bolstad har vært en stor ressurs for HIP, og har satt varige spor.

– Bolstad har gjort en stor innsats i å utvikle Herøya Industripark over 11 år, og vi verdsetter innsatsen hans både før, under og etter prosessen med eierskiftet. Nå håper vi på videre utvikling og vekst i parken, basert på den solide jobben som er gjort, sier Houg.

Lang erfaring

1. juli blir Thor Oscar Bolstad avløst av Sverre Gotaas som for tiden bor i Holmestrand. Han er sivilingeniør i teknisk kybernetikk fra Norges Tekniske Høgskole, og har blant annet mange års erfaring fra forskning, innovasjon, teknologiutvikling og forretningsutvikling i Kongsberg Gruppen ASA, Statkraft, Kongsberg Maritime og Kongsberg Simrad.

Listen over styreverv er også lang; for tiden er Sverre Gotaas styremedlem i Høgskolen i Sørøst-Norge, styremedlem i Norges Forskningsråd (NFR), styreleder i Divisjonsstyret for Energi, Ressurser og miljø i NFR, og styremedlem i Simula Research Laboratory AS.

Kommentarer til denne saken