Ingen kvinnelige toppsjefer i de største selskapene

– FÅR HJERTESTANS: – Folk i utlandet får nærmest hjertestans når de ser hvor få kvinnelige ledere vi har, sier økonom og forfatter Benja Stig Fagerland.

– FÅR HJERTESTANS: – Folk i utlandet får nærmest hjertestans når de ser hvor få kvinnelige ledere vi har, sier økonom og forfatter Benja Stig Fagerland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I de 60 største selskapene på Oslo Børs er det ingen kvinnelige toppsjefer. Næringslivet er sammen med Forsvaret den største likestillingssinken når det gjelder kvinner i topplederstillinger.

DEL

Mens over 41 prosent av lederne i politikken er kvinner, er andelen bare 13 prosent i næringslivet, skriver Aftenposten.

Hele 49 land har flere kvinnelige ledere enn Norge.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

På 50. plass

Norge ligger på 50. plass med en prosentandel på 32,2 prosent, viser en undersøkelse av kjønnsbalansen blant ledere på alle nivåer i offentlig og privat sektor, utført av Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

LES OGSÅ: Mentaliteten et større hinder enn teknologien

– Norge blir sett på som likestillingens høyborg og er kjent verden rundt for kvoteringsloven, men faktum er at den ikke har gitt de store smitteeffektene vi skulle ønske.

– Folk i utlandet får nærmest hjertestans når de ser hvor få kvinnelige ledere vi har, sier økonom og forfatter Benja Stig Fagerland som er aktuell med boka SHEconomy.

LES OGSÅ: Komplett gjør Norden større

- Bryter med bildet

Fagerland har skrevet boka sammen med frilansjournalist Ingvill Bryn Rambøl. Ordet SHEconomy brukes for å beskrive kvinners økende makt og innflytelse i næringslivet og i økonomien.

– Norge er langt fremme på likestilling på mange områder, men andelen kvinner i toppen av næringslivet bryter med dette bildet. Her skiller vi oss ut i negativ retning, sier forskningsleder Mari Teigen ved Institutt for samfunnsforskning.

Artikkeltags