Anita Krohn Traaseth får kritikk: – Jeg synes det er uryddig at hun ikke vil opplyse om selskapet hun skal starte i

OVERGANG: Anita Krohn Traaseth får kritikk fra arbeidsrettsekspert for ikke å offentliggjøre navnet på selskapet hun skal begynne i.

OVERGANG: Anita Krohn Traaseth får kritikk fra arbeidsrettsekspert for ikke å offentliggjøre navnet på selskapet hun skal begynne i. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Avtroppende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge vil ikke si hvilket selskap hun nå går til. – Uryddig, sier arbeidsrettsekspert.

DEL

– Jeg synes det er uryddig at hun ikke vil opplyse om selskapet hun skal starte i. En leder på dette nivået bør ikke drive slikt hemmelighold. Det handler om tillit og ryddighet, sier advokat, arbeidsrettsekspert og universitetslektor Thomas Benson til E24.

LES MER HER: Traaseth holder ny jobb hemmelig – også for Innovasjon Norge

Fredag ble det kjent at Anita Krohn Traaseth, som er fra Sandefjord, går av som direktør for Innovasjon Norge. Traaseth og hennes stab har sagt at hun skal starte i et «vekstselskap». Men hun vil ikke avsløre hvilket.

På Twitter skriver Traaseth at navnet «blir offentliggjort når tiden er inne for det».

Hverken pressekontakt Kjetil Svorkmo eller styreleder Gunnar Bovim vet noe om Traaseths nye arbeidsgiver, opplyser de til E24.

LES OGSÅ: Komplett legger ned prestisje-satsing 

– Hemmeligholdet er umusikalsk

Innovasjon Norge sier ansettelsesavtalen til Traaseth ikke inneholder noen konkurranseklausul. Hennes lojalitetsplikt til selskapet løper i oppsigelsesperioden på seks måneder.

Traaseth skal fortsette å lede Innovasjon Norge i noen måneder til. Det statlige selskapet vil fortsette å gjøre økonomiske tildelinger, og Thomas Benson synes derfor hemmeligholdet er umusikalsk.

– Det kan reise spørsmål ved Traaseths habilitet i avgjørelser hun skal fatte mens hun fortsatt leder Innovasjon Norge, sier advokaten til E24.

LES OGSÅ (+): Arne og Patrick skal lage markedets billigste og enkleste elbillader 

«Aldri fått en krone»

Han mener det ville vært mest ryddig å opplyse om hvilket selskap hun går til, for å unngå spekulasjoner – selv om hun ikke er pliktig til det.

Traaseth sier på Twitter om selskapet hun skal begynne i, at det «har aldri fått en krone» fra Innovasjon Norge, og at det heller ikke ligger i porteføljen til Ferd-konsernet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken