ISO Miljø-anlegget får ny eier

OVERTAR: Lindum, som er veletablert innen deponering, håndtering og sortering av avfall. samt behandling av avløpsslam, overtar etter ISO Miljø på Borgeskogen.

OVERTAR: Lindum, som er veletablert innen deponering, håndtering og sortering av avfall. samt behandling av avløpsslam, overtar etter ISO Miljø på Borgeskogen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Anlegget til ISO Miljø i Stokke har fått nye eiere, som får lov til å videreføre behandling av farlig avfall.

DEL

Miljødirektoratet stanset i 2013 mottak og behandling av farlig avfall ved ISO Miljø AS på Borgeskogen i Stokke, på grunn av alvorlige brudd på tillatelsen.

ISO Miljø jobbet med behandling av industrielt spesial­avfallsvann.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Kontroller som Miljødirektoratet utførte på stedet, viste at bedriften blant annet hadde ulovlige ­utslipp og lagret ­farlig avfall i en kollisjonsskadd tankbiltilhenger.

De nye eierne, Lindum Vannrens AS, starter opp virksomheten når de har en godkjent ­finansiell sikkerhet på plass.

LES OGSÅ: Kartlegger utslipp

– Det er positivt med nye ­eiere av virksomheten. Det ­eksisterende renseanlegget skal oppgraderes, og anlegget driftes av erfarne ansatte. Vi overfører derfor tillatelsen til Lindum Vannrens, sier Signe ­Nåmdal, avdelings­direktør i Miljødirektoratet, i en pressemelding.

Lindum AS er majoritetseier i den nye virksomheten Lindum Vannrens AS, som er 100 ­prosent eid av Drammen kommune.

LES OGSÅ: Storkontrakt for Tønsberg-firma

Den nye virksomheten må forsikre seg om at rense­anlegget fungerer som det skal før de kan behandle avfall, og måleprogrammet må oppdateres.

De kan heller ikke motta farlig avfall ved anlegget før de har en godkjent finansiell ­sikkerhet på plass, opplyser Miljødirektoratet.

Artikkeltags