I ledelsen for den norske næringslivsforeningen i Kina

I OL: Familien Johansen/van der Hagen i Pyeongchang. F.v. Morten, Julie Justine, Lars August og Jeanette.

I OL: Familien Johansen/van der Hagen i Pyeongchang. F.v. Morten, Julie Justine, Lars August og Jeanette. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Sten Johansen fra Nøtterøy, nå Jotun-ansatt i Shanghai, er valgt inn i styret for The Norwegian Business Association China (NBA China).

DEL

Foreningen samler norske bedrifter og forretningsfolk i Kina, og har mer enn 80 medlemmer.

LES OGSÅ: Familien treffer på «alle» OL-vinnerne: – Det er som å ha OL på Hvittingfoss

Det norske næringslivsmiljøet i Kina er relativt lite, og veldig mangeartet. NBA China arbeider for å bistå med de utfordringer og vanskeligheter medlemmene opplever. NBA China bestreber seg også på å dele kunnskap og erfaring fra norske bedrifter som har lyktes med å etablere virksomhet i Kina.

Regiondirektør

– NBA China er en viktig partner for norske virksomheter og den norske regjeringen, sa den norske ambassadøren til Kina, Geir O. Pedersen, da NBA China nylig hadde årsmøte.

På dette møtet ble Morten Sten Johansen valgt som et av styremedlemmene.

Johansen har stilling som regiondirektør i Jotun, og er leder for selskapets marine markeder i Nord-Øst Asia. Han har tidligere arbeidet i Singapore og ved hovedkvarteret i Sandefjord.

LES OGSÅ: Jotun tjener mindre, men investerer tungt både hjemme og i stadig nye land

I en artikkel i Tønsbergs Blad nylig fortalte Morten Sten Johansen og familien om et fantastisk OL-opphold i Pyeongchang, en halvannen times reisetid fra deres midlertidige hjem i Shanghai.

OL-opplevelse

De møtte de flere av de norske medaljevinnerne, samt kronprins Håkon og statsminister Erna Solberg.

– Pyeongchang er et lite sted. Det er som om man skulle ha lagt OL til Hvittingfoss. Her går vi på alle. Plutselig så vi Johannes Thingnes Bø komme gående med gullmedaljen rundt halsen. Han slo av en prat med oss og lurte på om barna hadde sett ham gråte da han vant? Da kunne han fortelle dem at det ikke var fordi han var lei seg, men fordi han var glad og stolt, fortalte Morten Sten Johansen da på en noe hakkete telefonlinje fra kulda i OL-byen.

Artikkeltags