Klart for byggevarer på Fokserød

Fylkestingsrepresentant Kåre Pettersen (V) og Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) ved tomta til det planlagte byggevarehuset.

Fylkestingsrepresentant Kåre Pettersen (V) og Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) ved tomta til det planlagte byggevarehuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kommunal- og moderniseringsdepartementet sier ja til å bygge et 4.000 kvadratmeter stort byggevarehus på Fokserød. - Dette var en lett sak å si ja til, sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

DEL

Fylkeskommunen ville stoppe planene om byggevarehuset på Fokserød.

Det fikk Sandefjord-ordføreren til å klage til departementet. Nå har kommunalministeren svart.

Dermed er det klart for Coops byggevarehus på den 18 mål store tomta nord for Obs-bygget.

- Ønsket om å styrke næringsutviklingen har vært avgjørende. Og for meg er det vesentlig at vi legger lokaldemokratiets synspunkter til grunn, sier Sanner til sb.no.

LES OGSÅ: Satser på vann

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

 

Lokaldemokratiet som argument

Og nettopp hensynet til lokaldemokratiet var ett av argumentene ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) brukte da han klaget på fylkeskommunens innsigelser mot det planlagte byggevarehuset.

Nå har han ingen grunn til å klage:

- Jeg er veldig fornøyd med at de nå lytter til lokaldemokratiet, og glad for at byggevarehuset blir en realitet. Dette vil skape nye arbeidsplasser, sier han til sb.no.

Kommunen hadde ventet å få svar fra departementet før jul, men er godt fornøyde nå som svaret foreligger.

LES OGSÅ: – 2015 blir et år der det kommer til å skje mye på Komplett

Blir ikke kjøpesenter

En avveining departementet har måttet gjøre er om det er fare for at man med et byggevarehus er i ferd med å utvikle seg i retning av et kjøpesenter på Fokserød.

Slik de ser det, er det ingen fare for at dette vil skje.

- Kjøpesenterargumentet har ikke vært tungtveiende i denne saken. Dette har vært en lett sak for meg å si ja til, forteller Sanner.

Departementet har også lagt vekt på at området i mange år har vært preget av ulike typer forretnings- og næringsformål.

LES OGSÅ: – Titler betyr ikke så mye hos oss

- En naturlig utvikling

Byggevareforretningen etableres i tilknytning til den eksisterende virksomheten til Coop hypermarked på stedet.

Arealet på 4.000 kvadratmeter er forbeholdt plasskrevende varer.

-Jeg mener det er viktig at sentrumshandelen styrkes og at den regionale planen følges. Når jeg i denne saken har kommet til at det kan etableres byggevareforretning, har jeg lagt vekt på stedets spesielle forhistorie og at salg av byggevarer er en naturlig utvikling på Fokserød, sier Sanner.

Nye arbeidsplasser

Ikke bare er ordføreren i Sandefjord fornøyd med dagens beslutning. I Larvik er varaordfører Hallstein Bast også tilfreds.

- Det er viktig at vi kan glede oss over hverandres suksess. Nå er det også slik at flyten av arbeidskraft mellom vestfoldbyene er stor. Du kan like gjerne bo i Larvik og jobbe i Sandefjord, sier Bast til sb.no.

Artikkeltags