Gå til sidens hovedinnhold

Den nye Preem-bensinen fra Vestfold forsyner store deler av Østlandet

Artikkelen er over 3 år gammel

Preem-anlegget på Vindal forsyner store deler av Østlandet med ny miljøvennlig bensin. Den ble lansert i januar.

Den svenske drivstoffgiganten Preem har siden januar i år levert seks millioner liter Preem Evolution Bensin med 15 prosent fornybart innhold til YX-stasjoner på Østlandet.

Tre stasjoner i Sandefjord

Tre av dem ligger i Sandefjord. Borgeskogen i Stokke har truckfylling, på Gravdal i Andebu er det ordinær bensinstasjon og på Thorøya finnes Uno-X.

LES OGSÅ: Svensk oljeselskap til Sandefjord – her heises flagget for svenskene

Preem Evolution Bensin har samme pris og egenskaper som vanlig 95. oktan bensin, men har byttet ut fossile komponenter med fornybare.

 

CO₂-utslipp reduseres

– Vi er svært godt fornøyd med mottakelsen av Preem Evolution Bensin på det norske markedet. Denne nye bensinen inneholder ti prosent biobensin basert på skogsavfall og fem prosent etanol. Den største forskjellen fra annen bensin er at den inneholder mer fornybar råvare, noe som bidrar til at fossile CO₂-utslipp reduseres med opptil 14 prosent sammenlignet med vanlig bensin, forteller daglig leder Ketil Thorsen i Preem Norge.

 

Han har blant annet ansvaret for tankanlegget i Jahrestranda Næringspark på Vindal.

Preem AB er Sveriges største drivstoffselskap, med raffinerier i Gøteborg og Lysekil.

Lansert i Sverige for syv år siden

Preem Evolution Bensin er ifølge leverandøren den mest miljøvennlige bensinen i Norge.

Preem Evolution ble lansert i Sverige i 2011, og hadde da om lag 10 prosent fornybart innhold. I dag har den 16 prosent fornybart. I 2016 ble det estimert at Preem Evolution reduserte CO₂-utslippene med 12.200 tonn i Sverige, noe som tilsvarer utslipp fra om lag 8.100 biler.

Thorsen opplyser at den nye miljøbensinen kan brukes av alle bensinbiler, og at den på sikt vil være tilgjengelig også utenfor østlandsområdet.

Kommentarer til denne saken