Larvik-mannen Jarle Andhøy (38) seiler i økonomisk medvind. Regnskapene for 2015 avslører rekordtall.

Selskapet Sjøsprøyt dro inn nesten 7,4 millioner kroner. Av dette satt selskapet igjen med et årsresultat på solide 2,5 millioner kroner. Beste topp- og bunnlinje noensinne.

Siden oppstarten i 2010 har selskapet est ut. Jarle Andhøy sitter på en pengebinge som har nesten 8,9 millioner kroner i banken.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

På Twitter omtaler Jarle Andhøy seg selv som ishavsseiler og pirat, og allerede som 19-åring reiste han ut i verden med en 27 fots seilbåt. Han er kjent fra flere riksdekkende TV-program.

Ifølge årsberetningen for selskapet driver selskapet med ekspedisjonsreiser, konsulent-, artist- og forfattervirksomhet.

«Berserk»-seilasene til Andhøy har vært populære TV-program, men interessen har dabbet av. Seerne sviktet  «Berserk – i pionerenes farvann» denne våren og aldri før har Andhøy hatt færre seere.

Nesten parallelt har seileren kjempet i retten. Han ble politianmeldt av Norsk Polarinstitutt for brudd på meldeplikten, men ble frifunnet i Nord-Troms tingrett.

Jarle Andhøy hadde ikke de nødvendige tillatelsene til å seile i Antarktis og må dømmes til 30 dagers betinget fengsel og til å betale en bot på 45.000 kroner, hevdet aktor.

Det har ikke lykkes oss å få kommentar fra Jarle Andhøy.

Nettavisen