Gå til sidens hovedinnhold

Laget «Hakkespettbok» i godt lederskap

Artikkelen er over 5 år gammel

– Gjør du det som står i boka, har du ikke en sjanse til å mislykkes som leder, sier Hans Trygve Kristiansen som sammen med svigersønn Tom Erik Andersen har skrevet en oppslagsbok i godt lederskap.

De er godt kjente, Hans Trygve Kristiansen og Tom Erik Andersen. Første gang de ble klar over hverandre var da Tommen som ung sportsjournalist fra Østlands-Posten, dekket en damekamp i Framhallen en gang på 90-tallet.

Etter seks mål og soleklart kampens beste spiller, ble det helt naturlig å vinkle saken på Hans Trygves datter, Anne.

– Mens vi stod og pratet, kom Hans Trygve ned fra tribunen og lurte på hvorfor hun ikke hadde fintet seg gjennom på alle de andre mulighetene hun hadde i kampen. Det var første møtet, smiler Tom Erik Andersen, eller Tommen som han kalles blant venner.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Hyppige møter

Møtene mellom journalisten og skøytetreneren, begge fra Larvik, ble stadig hyppigere. Toppscoreren fra den nevnte kampen ble nemlig Tommens kone, og lokal fotballsatsing, prestasjonskultur og ledelse har blitt flittig diskutert både i juleselskap og på sidelinja enten på Torstrand eller i Bergeskogen.

– Jeg kjenner han rimelig godt. Det har så klart vært en styrke når man skal formidle en annens tanker og være hans stemme, sier Tommen som innrømmer at det har tatt litt tid fra tanken om en bok ble sådd, til det endelige produktet forelå.

– Hans Trygve satte til slutt datoen 11. desember. Da var det bare å henge i stroppen, sier Tommen.

– Boka lå litt i mine hender, men jeg sleit litt med tida og vi satte av noen halve dager her og der for å finne formen på prosjektet. Jeg vet han ble utålmodig på framdriften, og da jeg svarte bekreftende på om den kunne bli ferdig til jul, kom datoen 11. desember, sier Tommen og beskriver svigerfar som svært tydelig.

LES OGSÅ: – Næringslivet har mye å lære av idretten

Nyttig krevende

– Alle som har jobbet med Hans Trygve vet at han er både tydelig og krevende. Jeg vil si nyttig krevende, og så tror jeg kanskje han har vært litt greiere med meg siden jeg er svigersønn, ler Tommen.

At han kan være spissformulert har også vært et pre for boka, mener Tommen.

– Han sier mye med få ord. Også i familieselskapene, legger Tommen til.

– Det blir ikke alltid suksess. Jeg kan vel ikke akkurat karakteriseres som kongen av «small talk», repliserer svigerfar.

De har som sagt hatt mange samtaler gjennom årenes løp, og forfatteren innrømmer at mange av svigerfarens ideer og tanker har han selv tatt til seg.

– Dette er ingen filosofi som er forbeholdt toppledere. Boka duger like godt til trenere på småguttenivå. Den handler om å skape en felles ambisjon, enes om målet og skape en energi. Hans Trygve har systematisert alt dette som i en slags «Hakkespettbok», sier Tommen.

LES OGSÅ: Jotron-sjef vant pris under «Entrepreneur Of The Year»

Bok for alle som leder

«Det skjer under din ledelse» er ei bok for alle som leder mennesker, eller har lyst til å lede andre. Det er ingen typisk lærebok overøst av referanser og andres teorier og kilder. Den er først og fremst bygget på Hans Trygve Kristiansens egne erfaringer fra lederutviklingsprosesser i store selskaper som Atea, Komplett, Hewlett-Packhard, Isola, Bergene Holm og Volmax.

– Det er bare det viktigste som står der. Og gjør du det som står i boka, så har du ikke en sjanse til å mislykkes. Dette er «to the point», mener Hans Trygve selv og på oppfordring trekker fram en egenskap som han løfter foran alt:

– Tydelighet. Du har ikke en sjanse uten å være tydelig. Jeg har hørt så mange prate og prate og til slutt så detter organisasjonen sammen, sier han og blir avbrutt av svigersønn Tom Erik:

– Mange oppfatter nok Hans Trygve som firkantet. Men det er ikke tellekanter hjemme hos ham. Han har derimot et utrolig fokus på det viktigste og hvor det finnes. Jeg har lært utrolig mye av Hans Trygve om både ledelse og lagbygging. Han er på mange måter motsetningen til de godt betalte motivatorene og foredragsholderne som ofte hyres inn til seminarer. Hans Trygve er alt annet enn fest. Han er hverdagen. For noen kan det høres kjedelig ut, men andre har oppdaget nytten. Han er så jordnær og framholder at det finnes verken begrensninger eller snarveier til suksess. Men jobber du riktig over lang tid, vil du utvikle deg, sier Tommen som mange ganger har latt seg imponere over energien svigerfaren innehar.

– Det som driver meg er at jeg ser at prosessen virker. Jeg har kjørt lederprogrammet «Fra ord til handling» i åtte år og har fått mange tilbakemeldinger på bedrifter har kommet seg videre, sier 66-åringen som egentlig er 67.

– Jeg ser ikke på meg selv som noen pensjonist, og har egentlig bestemt meg for å stoppe på 66. Det er da ikke noen vits i å telle de årene etterpå!