Private aktører klare for å drive Rygge videre

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den private grupperingen Rygge Airport planlegger videre drift av nedleggingstruede Moss Lufthavn Rygge. Opp mot 1.000 arbeidsplasser kan være berget.

DEL

Moss (NTB): – Målet er snarest mulig å få på plass alle avtaler med myndighetene, slik at fly kan ta av og lande på Rygge også etter 29. oktober, sier styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen i det nyopprettede selskapet Rygge Airport AS.

LES OGSÅ: Bruker helgen til å vurdere fremtiden

Dermed er Moss Lufthavn Rygge reddet, hvis selskapet lykkes med planene om videre drift. Investorgruppen deler ikke de nåværende eiernes syn om at det ikke er mulig å drive flyplassen videre når Ryanair trekker seg ut.

1.000 arbeidsplasser truet

– Flyplassen er en av Norges fineste og mest moderne. 1,6 millioner passasjerer nyter godt av flytilbudet på Rygge i dag. Over 1.000 arbeidsplasser trues av en potensiell nedleggelse. Det vil være et betydelig tap for samfunnet å avvikle en så flott og veldrevet flyplass hvor det er investert så store beløp, sier daglig leder Knut R. Johannessen i det nye selskapet.

LES OGSÅ: Dystre spådommer for Torp

Selskapet mener det er marked for fortsatt flyplassdrift. Målsettingen er å komme opp i samme trafikkvolum og rutetilbud som i dag.

– På sikt ønsker vi å utvikle nye markedssegmenter og destinasjoner, sier Johannessen.

Skal møte Olav Thon

Arbeidet har pågått i hele sommer. Selskapet består av opptil 30 private aktører ifølge NRK. Gruppen karakteriserer seg i en pressemelding som bredt sammensatt «av samfunnsengasjerte investorer med en eller annen tilknytning til Rygge og Østfold».

LES OGSÅ: Svensker vil konkurrere med Avinor om Torp og Rygge

Tidligere statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) er styreleder, mens tidligere konsernsjef i NSB, Einar S. Enger, er nestleder i styret.

– Dette vil kunne redde et stort antall arbeidsplasser, og samtidig sørge for et godt flytilbud og en fortsatt styrking av regionen, sier Strøm-Erichsen.

Gruppen skal ha møte med Olav Thon på mandag, bekrefter Thon selv overfor NRK. (©NTB)

Artikkeltags