Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal senteret til 120 millioner kroner se ut

Artikkelen er over 5 år gammel

I september 2017 skal Redningsselskapets gigantprosjekt som skal huse rundt 50 arbeidsplasser stå klart på Langgrunn i Horten.

Onsdag var det duket for det første spadestikket i prosjektet. Horten-ordfører Are Karlsen satte spaden i jorda akkurat der det om halvannet år vil være en kanal.

(Se video av hvordan senteret kommer til å se ut i bunnen av saken!)

Før den offisielle åpningen snakket generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, om det som i utgangspunktet kunne høres ut som et hårete prosjekt, men som viste seg å bli en realitet.

– Man må våge å tenke stort og ha tro på noe, ha en visjon, sa Lind.

Det er nettopp derfor det nye maritime ressurssenteret har blitt til. De første tegningene var ikke spreke nok – nå er de godt fornøyde med hvordan det 4000 kvadratmeter store anlegget skal se ut.

Store ambisjoner

Senteret vil blant annet inneholde et kurs- og konferansesenter med overnattingsmuligheter for opptil 40 personer, et frivillighetsbygg og restaurant. Sjøredningsskolen, som har flyttet fra Stavern til Horten, blir den største leietakeren, og har mål om å bli Europas ledende kompetansesenter på opplæring i søk, redning og sikkerhet til sjøs.

RS Tunet har blitt et eget AS, og er et samarbeid mellom Redningsselskapet og Horten Industripark, hvor førstnevnte eier 70 prosent.

Prosjektleder og styreleder i RS Tunet, Martin Fuhr Bolstad, forteller at gravingen starter i midten av juni. Grunnarbeidene skal ferdigstilles tidlig høst, og så begynner byggingen av prosjektet som skal være ferdigstilt i september 2017.

I første omgang blir senteret arbeidsplassen til rundt 50 personer. Noen av disse er arbeidsplasser som allerede finnes i Vestfold, men i tillegg vil Redningsselskapet flytte 15-20 personer fra administrasjonen til Horten.

– Men vi har ambisjoner om at det skal vokse, og at dette skal bli et senter for fritidsflåten. Dette skal være et område hvor vi har sommerleirer, sommerskoler og kurs for barn og unge. Her skal det være drift 365 dager i året, døgnet gjennom, sier Bolstad.

Utfordrer til spleiselag for uteområdene

Senteret har en totalkostnad på 120 millioner kroner, men da er ikke uteområdene som er tenkt til fri bruk for allmennheten, med blant annet klatrepark og fotballbane, inkludert.

Redningsselskapet håper på ekstern hjelp for at det skal bli en realitet.

– Vi trenger 20 millioner kroner til uteområdet. Derfor utfordrer vi lokale bedrifter til å bli med på et spleiselag, sier Lind.

– Vi har en visjon om å bygge området opp for publikum med ting som skaper aktivitet, men da trenger vi litt hjelp. Vi ønsker at det skal være åpent sånn at publikum kan trekke inn. Dette skal bli en plass hvor man kan møtes og sjøsikkerhet er i fokus, sier Bolstad.

 

Kommentarer til denne saken