Gå til sidens hovedinnhold

I dette spektakulære senteret blir det 55 arbeidsplasser

Artikkelen er over 4 år gammel

Det durer i maskiner og myldrer av byggeaktivitet. Gradvis tar Redningsselskapets nye storsenter form. Om en stund jobber det 55 mennesker her.

– Ambisjonene er skyhøye. Vi skal bli et av landets ledende opplærings- og sikkerhetssentre for sjøfart og offshore, forteller Børre Jacobsen, salgs- og driftsansvarlig for RS Tunet, og sentral i planlegging, byggeprosjekt og senere drift av millionprosjektet på Langgrunn i Horten.

For å realisere det hele gjør 126-åringen Redningsselskapet sin største enkeltinvestering noensinne. Tre bygningskropper i massivtre med et fullstendig unikt visuelt uttrykk er under oppføring.

Uteområdet er kupert og inspirert av nærheten til Borrehaugene. Arkitektene i Yran og Storbråten har også latt seg inspirere av nærheten til vikinghallen ved Midgard-senteret når de har tegnet bygningmassen.

Bygningene kobles sammen med en 350 meter lang nyutgravd kanal inn fra Oslofjorden, der de 150 innerste meterne er en lagune med plass til selskapets mindre båter.

1000 trær har gått med til bygningene i tre og glass som dekker deler av den åtte mål store tomta, der Havarivernskolen har hatt sin base. Tomta ligger noen steinkast syd for Horten sentrum.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

 

Åpnes våren 2018

Det nye senteret skal huse både den profesjonelle og den frivillige virksomheten til Redningsselskapet. For å få dette til bygges konferansesenter, hotellfasiliteter for inntil 40 personer, en gigantisk båthall, rom for utstyr, ni undervisningsrom, auditorium for 150, kaianlegg, utearealer til lek, base for det lokale sjøredningskorpset, restaurant med utearealer ned mot lagunen og plass til for eksempel utekonserter, plass for helikopterlanding, regionkontor for Redningsselskapet, sykestue, Småbåtregisteret får kontorer her, det blir historisk utstilling for Redningsselskapet og butikk med selskapets effekter.

Videre vil området ha tre lavvoer, lekeplass og rom for idrettsaktiviteter og vannsportaktiviteter. Kyststien i området vil gå over kanelen, og hele uteområdet vil være åpent for alle. Her er det rom for både aktiviteter og rekreasjon.

Og prislappen? 120 millioner kroner er avsatt til prosjektet, som får offisiell åpning våren 2018. Men allerede i september overrekkes bygget fra entreprenør til byggherre.

Etter dette vil de ulike virksomhetene gradvis flytte inn. Sjøredningsskolen AS, som nå holder hus på Bakkenteigen, blir en av de store leietakerne. Men basseng og brannsimulator vil fortsatt leies på høyskolens område.

LES OGSÅ: Kim skal lede Redningsselskapet i fem fylker fra Horten

 

Europeisk fyrtårn

Redningsselskapets egne aktiviteter vil selvsagt prege senteret. Elias-båter, sommerleire, selskapets barne- og ungdomssatsing og trening av personell er blant stikkordene. I tillegg er altså målet å være et nasjonalt SAR-senter (Search and Resque), og et europeisk fyrtårn på samme område.

Byggingen vekker allerede oppsikt i SAR-kretser, og før jul kommer IMRF (International Maritime Resque Federation) til Horten og skal bo og avholde møte i det nye senteret.

Men Redningsselskapet vil også henvende seg til privatpersoner.

– Vi skal konkurrere i det åpne markedet, og alt fra bryllup og 50-årslag til båtmesser kan være aktuelt, sier Børre Jacobsen.

Redningsselskapet står selv som hovedeier av anlegget, men med Horten Industripark og Jørgen Broch som deleier. Horten kommune og Horten havnevesen samarbeider med Redningsselskapet om moloer og kaianlegg. Byggherren roser for øvrig kommunen og havnevesenet for godt samspill i prosessen.

Det nye senteret blir arbeidssted for 55 personer. En del av jobbene eksisterer allerede, men andre skal fylles av nye folk.

Redningsselskapet

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon. som jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen.

Har eksistert i 126 år, og har reddet 6400 mennesker fra den sikre død. 600.000 har fått en hjelp med små eller storeproblemer på sjøen.

Har 50 operative redningsskøyter, 100.000 medlemmer, 1300 frivillige, omsetter for 600 millioner kroner og har 300 ansatte.

Kommentarer til denne saken