Her går «hele» meieriet en like lang tur som Galdhøpiggen er høy

UT PÅ TUR: Ansatte ved Tine Meieriet Sem gikk en distanse tilsvarende høyden Galdhøpiggen ligger over havet.

UT PÅ TUR: Ansatte ved Tine Meieriet Sem gikk en distanse tilsvarende høyden Galdhøpiggen ligger over havet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kickstartet aktivitetskampanje for de ansatte med en 2469 meter lang gåtur.

DEL

Onsdag tok Tine-ansatte beina fatt og gikk en runde i nærområdet rundt meieriet på Sem. Det hele var en åpning av en aktivitetskampanje for konsernets over 5000 ansatte og ble gjort ved samtlige meierier i landet.

I utgangspunktet ble alle Tine-ansatte oppfordret til å bli med på de ulike gåturene, og på Sem er de rundt 200 ansatte. Men det er enklere sagt enn gjort å stanse all produksjon, spesielt dagen før en helligdag. På Sem var det rundt ti stykker som hadde anledning til å bli med.

– Vi sa at i dag klokken ni skulle alle gå. Det er selvsagt ikke mulig å gjennomføre, for da måtte vi stoppet all produksjon. Men vi ville ha med alle som hadde mulighet, sier Anne-Mette Kahrs, ansvarlig for konseptet «Aktiv i Tine».

Lavterskel

Årsaken til at distansen de skulle gå var 2469 meter, er at det er høyden på Galdhøpiggen. Tine sponser Røde Kors-arrangementet «Til Topps» som arrangeres i juli, hvor målet er at over tusen mennesker fra alle verdenshjørner skal opp på Norges høyeste fjelltopp.

– Vi vet at å gå til Galdhøpiggen på ingen måte er lavterskel for folk flest, og derfor har vi lagt antall høydemeter flatt, sier Bjørn Malm, leder for samfunnsansvar i Tine.

Vil få ned sykefraværet

Målet er at de ansatte sammen skal lage egne turgrupper som skal holde seg i form med jevnlige turer.

– Kampanjen #TINE2469 er også en del av konseptet «Aktiv i Tine», hvor målet er å få ansatte i aktivitet og sykefraværet ned, sier Kahrs.

Artikkeltags