Mathis følger gründerdrømmen med maskin fra Canada

Geo-blaster fra Canada: Maskinen til 350.000 kroner gjør det samme som sandblåsing, men Mathis Haugaasen bruker resirkulert glass og vann i prosessen.

Geo-blaster fra Canada: Maskinen til 350.000 kroner gjør det samme som sandblåsing, men Mathis Haugaasen bruker resirkulert glass og vann i prosessen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mathis Haugaasen (37) ønsket å følge gründerdrømmen. En maskin fra Canada som blåser små glasspartikler er i ferd med å gjøre drømmen virkelig.

DEL

Vestfold Servicepartner AS heter drømmen. Etablert fra 1. september i fjor høst med forretningsadresse i Holmestrand.

– Mitt inntrykk er at Vestfold har blitt et gründerfylke, sier Mathis Haugaasen.

Han viser fram en maskin kjøpt fra Canada, som blåser glassbiter i stedet for sand.

– Den erstatter sandblåsing, men gjør alle typer arbeid som sandblåsing gjør, men med vann og glass, forklarer Haugaasen.

Før jul testet han «glassblåsing» på fars 36 fot store seilbåt på Hakan.

– Blåsing av fasader, betong og annet med resirkulert glass. Her er det ingen kjemikalier, ikke noe støv, og med en presenning under samler jeg opp det brukte glasset. Glasset kommer fra en tysk leverandør i 25 kilos sekker. Rehabilitering på en miljøvennlig måte. Det brukte glasset blir deponert etterpå, sier han, og legger til at det er spennende å skape sin egen og forhåpentligvis flere arbeidsplasser etter hvert.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Tre til fem år

– Jeg hadde håpet å være i gang i sommer, men det tar tid med leverandøravtaler og å få på plass ting. Jeg håper å skape en bedrift med tre til fem ansatte på like mange år. Det er målet. Hovedgeskjeften blir å arbeide med hvor maskinen kan benyttes, men jeg tenker også på vaktmestertjenester rettet mot eldre, slik at de kan være hjemmeboende lengst mulig og generelle vaktmestertjenester, sier han.

Mathis Haugaasen kan fortelle at denne maskinen finnes det tre av i Norge, men at hans er den eneste på Østlandet, en såkalt Geo-Blaster. Han fikk den for åtte-ti uker siden, og driver med testing. Båtslipingen var en del av det.

– Jeg vil dekke hele Østlandet i oppdrag, men har håp om mye jobb lokalt i og rundt Holmestrand, sier han.

LES OGSÅ: Slik mener Daniel at gründer-fylket Vestfold burde være

Investert en halv million

– Geo-Blasteren har kostet 350.000 kroner pluss kompressor. Jeg har investert cirka 500.000 kroner, eller drøyt det, sier Haugaasen som tidligere var daglig ved Kiwi Kullboden.

– Dette heter en medieblåser. Det høres rart ut, men det er et blåsemedium, forklarer han.

Artikkeltags