Gå til sidens hovedinnhold

Mener endringene knuser fagforeningene

Artikkelen er over 6 år gammel

LO Vestfold mener endringene i arbeidsmiljøloven vil knuse fagforeningene, og samtidig fungere som en gavepakke til useriøse arbeidsgivere.

VESTFOLD: Selv om kampen om arbeidsmiljøloven er tapt i denne omgangen, fortsetter krigen hos LO.

12. mars kom regjeringen og deres samarbeidspartier Venstre og KrF til enighet om en avtale rundt endringene i arbeidsmiljøloven, og har dermed flertall i Stortinget for endringene som behandles i løpet av mars.

-  Alt i alt vil forslagene gå i retning av mer makt til arbeidsgiverne og svekkelse av fagbevegelsens arbeid for medlemmene og dette mener vi er fagforeningsknusing, sa LO Vestfold i en uttalelse som ble sendt ut dagen etter.

Torsdag denne uken demonstrerer de foran Stortinget i frykt for at endringene vil la useriøse arbeidsgivere ta seg til rette. Samtidig skal Arbeids- og sosialkomiteen avgi sin innstilling i saken, før den senere blir behandlet i Stortinget.

LES OGSÅ: – 300.000 mister «friheten»

LES OGSÅ: Nytt trumfkort mot sosial dumping

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

 

- Gir legalitet til de useriøse

LO Vestfold mener at det er fare for at arbeidsmiljøkriminaliteten øker med regjeringens foreslåtte endringer for arbeidsmiljøloven.

- Det er en gavepakke til de useriøse arbeidsgiverne. De vil få legalitet til å være useriøse, sier leder Merete Dahl i LO Vestfold om endringene angående midlertidig ansettelser.

Dahl viser til at det er kjent at flere bransjer har useriøse aktører:

- Det er godt kjent at ikke alle er seriøse, for eksempel innen bygg- og anleggsbransjen og renhold.

Mener karantene ikke hjelper

Dahl mener at endringene vil gi mulighet for useriøse arbeidsgivere til å ansette personer midlertidig uten at ansatte er sikret arbeidstid.

- Man kan tenke seg at man får hundre prosent ansettelse, men null prosent stillingsbrøk, og at det forventes at man stiller opp når arbeidsgiver krever det. Man blir som en vikar å regne, sier hun.

I de tilfellene der den midlertidige ansatte ikke får videre ansettelse i virksomheten, inntrer en karanteneperiode på 12 måneder på arbeidsoppgavene som arbeidstakeren har utført i virksomheten, for å hindre arbeidsgiver i å ansette andre. 

Dahl mener at det ikke vil stoppe de useriøse aktørene:

- Det er bare en beskyttelse hvis arbeidsgiveren er seriøs. Det er bare å vri litt på oppgavene. Vi vet at det er nok kreativitet i arbeidslivet.

LO er samtidig svært kritiske til at fagforeningenes kollektive søksmålsrett ved ulovlig innleie nå forsvinner.

- Da er vi tilbake der vi var, der jurister og Arbeidstilsynet må kobles inn, sier Dahl.

Søksmålsretten ble innført i 2013.

Regjeringen vil fjerne ordningen fordi de mener den bryter med grunnleggende prinsipper i rettssystemet, fordi fagforeningene kan reise søksmål om ulovlig innleie uten den innleides samtykke og ønsker. De viser også til at fagforeningene har flere andre muligheter til å løfte fram saker om ulovlig innleie.

LES OGSÅ: Det blir stadig flere fagorganiserte

LES OGSÅ: Markert lavere lønnsvekst

Vil føle seg presset

Med endringer i helgejobbing og hvor mye overtid som kan jobbes per uke og måned, mener LO også at de med midlertidig ansettelser vil føle seg presset til å jobbe hver gang det kommer en forespørsel.

- Man vil gjøre alt som står i ens makt for å være ønsket av arbeidsgiver etter 12 måneder, sier Dahl, som mener endringene vil gi en økt usikkerhet i arbeidshverdagen for mange arbeidstakere.

I utgangspunktet ville regjeringen tillate arbeid fem søndager på rad, men i forhandlingene med venstre og KrF ble dette endret til tre søndager etter hverandre.

Kommentarer til denne saken