Roy fra Tønsberg vil lage høyttalere til folket

GOD BUTIKK: Roy Gausaker sier at han tror Electrocompaniet skal bli god butikk.

GOD BUTIKK: Roy Gausaker sier at han tror Electrocompaniet skal bli god butikk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lydutstyr fra norske Electrocompaniet har vært hyllet av av musikkelskere over store deler av verden. Etter at firmaet gikk konkurs, skal Tønsberg-investoren Roy Gausaker hjelpe firmaet opp av grøfta.

DEL

Etter en konkurs på forsommeren, er det nå Tønsberg-investoren Roy Gausaker som leder arbeidet med å videreutvikle produkter fra Electrocompaniet, blant annet med en høyttalerserie for massemarkedet, solgt gjennom Elkjøp.

Fra produksjonslokalene i Ryfylke har Electrocompaniet laget high-end- og super-high-end-lydutstyr. Men de gamle eierne arbeidet i tillegg med å utvikle en billig streaming høyttalerserie, EC Living, for massemarkedet.

Bare småting gjenstår

– Det var inngått intensjonsavtale om at denne skulle forhandles gjennom Elkjøp-kjeden. Så langt klarte de aldri å komme, sier bostyrer Fredrik Bie til Dagens Næringsliv.

Det er nedlagt fem års utviklingsarbeid i høyttalserserien, og i følge Roy Gausaker bare småting som gjenstår før masseproduksjon kan startes. Han sier til DN at han tror Electrocompaniet vil bli god butikk.

IKONISK: Merkevaren Electrocompaniet er kjent av musikkelskere over hele verden.

IKONISK: Merkevaren Electrocompaniet er kjent av musikkelskere over hele verden. Foto:

Det gamle selskapet gikk altså tom for penger, og ingen investorer stod klar til å skyte inn mer penger. Ved konkursen hadde DNB 32 millioner kroner i krav i morselskapet til den gamle hovedeieren.

Roy Gausaker kom opprinnelig inn som storaksjonær i Electrocompaniet i 2017. Han skjøt inn ti millioner kroner og fikk en eierpost på 27 prosent.

Ifølge Gausaker prøvde de gamle eierne uten hell å få til en ordning med banken før konkursen. I stedet endte det med at Gausaker og Brødrende Nordbø AS overtar innmaten i det gamle selskapet, og merkevaren, for 11 millioner kroner, på 50-50-basis. Gausakers eierskap kanaliseres gjennom det nystartede EC Living AS, som igjen eies av RG Holding AS.

– Kjempebra lyd

Brødrene Nordbø AS var en mindre aksjonær i Electrocompaniet, men er majoritetseiere i Westcontrol, som ligger vegg i vegg.

– Vi skal outsource produksjonen til Westcontrol, sier Gausaker til DN.

Fortsatt er ambisjonen å masseprodusere EC Living og selge serien gjennom Elkjøp.

– Vi kommer i direkte konkurranse med Sonos. Produktet Electrocompaniet har laget, er kjempebra både lydmessig og funksjonalitetsmessig, sier han.

Roy Gausaker ble rik gjennom Vestfold Butikkdata på 90-tallet. I skattelistene for 2016 var han oppført med en formue på 217 millioner kroner.

I 2009 solgt han og kompanjong Bjørn Nymoen Vestfold Butikkdata. I dag lever virksomheten videre gjennom Visma Retail, med hovedkontor på Barkåker. Roy Gausaker har ikke eierinteresser i selskapet, men han eier både det nye og gamle Visma-bygget samt Barkåker IT Park.

Artikkeltags