Anita Krohn Traaseth slutter i Innovasjon Norge

HAR FÅTT NY JOBB: Anita Krohn Traaseth slutter i Innovasjon Norge og blir partner i et norsk vekstselskap. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

HAR FÅTT NY JOBB: Anita Krohn Traaseth slutter i Innovasjon Norge og blir partner i et norsk vekstselskap. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anita Krohn Traaseth, opprinnelig fra Sandefjord, slutter som administrerende direktør i Innovasjon Norge i løpet av 2019, opplyser selskapet i en pressemelding. 

DEL

Krohn Traaseth blir partner i et norsk vekstselskap.

– Tiden er inne

– Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth.

Hun har vært en omstridt leder. Selv sier hun at:

– Jeg har hatt et knallsterkt mannskap i Innovasjon Norge, og sammen har vi klart å levere viktige resultater for et næringsliv i omstilling. Jeg har blitt oppriktig glad i samfunnsoppdragene våre og ikke minst i kollegene mine som har et utrettelig engasjement for oppgavene våre.

LES OGSÅ: Arne Magnus vil også ha Støperiet som gründerhus: – Hvorfor skytes forslaget ned før vi overhodet har diskutert det?

Styreleder Gunnar Bowim fikk beskjed torsdag:

– Det var en trist og overraskende beskjed. Jeg hadde håpet å få beholde Anita en stund til, sier styreleder Gunnar Bovim.

– Imponerende

– Samtidig har jeg full respekt for hennes valg. Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

Gunnar Bovim viser til at selskapet i fjor leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014.

LES OGSÅ: Nøtterøygründeren omsatte for 49 millioner i fjor: – I år kryper vi nok opp i 55 eller 60 millioner

– I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.

Artikkeltags